8 жовтня 2015, 3:13

Кулінарні секрети

9 простих правил тонких і хрустких млинців

Як спекти тонкі і хрусткі млинці? Скористайтеся цими рекомендаціями:

1. Рідина в тісто для млинців слід додавати гарячої, щоб підвищити клейкість борошна.

2. Щоб млинці вийшли смачними і красивими, дайте просіяної борошні трохи відстоятися, не використовуйте її відразу ж.

3. Сіль і цукор варто класти точно за рецептом. Пересолене тісто погано бродить, і млинець виходить блідим. Від надлишку цукру тісто стає твердим.

4. Якщо борошно для млинців розвести в солоній воді, у тесті не буде грудочок.

5. Сковороду для смаження млинців слід спочатку посипати сіллю, потім протерти серветкою, лише після цього наливати масло і тісто.

6. Зручно смажити млинці на 2-х сковородах, коли третя стоїть на маленькому вогні. У неї потрібно складати млинці і змащувати розігрітим вершковим маслом. Стопку бажано час від часу перевертати, тоді до моменту готовності останнього млинця перший не встигне охолонути.

7. Якщо при перевертанні блін рветься, потрібно додати в тісто борошно і яйце.

8. Щоб розігріти млинці, стопку потрібно накрити фольгою і покласти в розігріту духовку до 140 градусів на верхній рівень на 10-15 хв.

9. Дуже часто не виходить відразу з’їсти все спечені млинці. А на другий день вони вже не такі смачні і свіжі. Для того щоб надати свіжість вчорашнім млинців, потрібно кожен млинець з одного боку (внутрішнього) трохи посипати цукром, згорнути в четверо, викласти на злегка змащений маслом або покритий папером для випічки деко (форму) і поставити на 4-5 хв. в духовку, попередньо нагріту до максимуму. Стежте, щоб не пригоріли. У підсумку – смачні, хрусткі, карамельні, млинці у вас на столі! Ще смачніше свіжовипечених.

А які у Вас є секрети, щоб спекти тонкі і хрусткі млинці? Поділіться своєю майстерністю, хтось обов’язково з вдячністю ними скористається.

Приємного апетиту!

Завантаження…