8 січня 2016 року, 9:52

Другі страви Вечеря

9 смачних і дешевих страв, які можна приготувати на вечерю

Головний біль кожної господині — це не як приготувати ту чи іншу страву, а придумати, що саме приготувати. Щоб Ви не ламали голову, ми пропонуємо Вам смачні і недорогі страви для вечері — 9 кращих рецептів!

Зміст:

  • Індичка з лимоном
  • Паста з квасолею і томатним соусом
  • Запечені овочеві фрикадельки в паніровці
  • Суп-бульйон з грудинкою і пекінською капустою
  • Пряні картопляні скибочки
  • Курячі стегенця в маринаді з гірчиці з картоплею і гарбузом
  • Овочевий суп з грибами і селерою
  • Легкий азіатський салат з пекінською капустою і куркою
  • Хрусткі рибні палички
  • 1. Недорогі страви для вечері — Індичка з лимоном

    Вам знадобляться:

    • 600 г філе індички
    • 1 лимон
    • 4 цибулини
    • 2 ст. л. оливкової олії
    • 100 мл овочевого бульйону
    • 1 ст. л. меду
    • сіль, перець за смаком

    Приготування:

  • Натерти цедру лимона і вичавити лимонний сік. Дрібно нарізати молода цибуля.
  • Розігріти оливкову олію в сковороді. Злегка обсмажити філе індички з цибулею і лимонною цедрою, а потім додати овочевий бульйон, лимонний сік і мед.
  • Все добре перемішати, довести до кипіння і накрити кришкою. Тушкувати на повільному вогні 15 хвилин. Подавати з тушкованими овочами або відварним рисом.
  • 2. Недорогі страви для вечері — Паста з квасолею і томатним соусом

    Вам знадобляться:

    • 1 цибулина
    • 1 морква
    • 3-4 зубчики часнику
    • оливкова олія
    • 150 г консервованої квасолі
    • 1 л бульйону або води
    • 200 г томатів у соку
    • 200 г пасти

    Приготування:

  • Нарізати моркву, цибулю і часник дрібними кубиками, а потім обсмажити на оливковій олії.
  • Додати квасолю, обсмажити 2 хвилини. Потім додати томати, перемішати і влити бульйон. Всипати пасту і варити до стану «аль денте».
  • Подати з натертим твердим сиром і базиліком за бажанням.
  • 3. Запечені овочеві фрикадельки в паніровці

    Вам знадобляться:

    • 250 г картоплі
    • 250 г моркви
    • 2 яйця
    • 60 г вершкового сиру
    • 60 г борошна
    • панірувальні сухарі по необхідності
    • 1 ст. л. оливкової олії
    • 1 ст. л. куркуми
    • сіль, перець за смаком

    Приготування:

  • Очистити овочі, нарізати їх довільними шматочками, посолити і варити на пару, а потім подрібнити в блендері до стану пюре.
  • У мисці змішати вершковий сир, борошно і 1 яйце. Додати овочеве пюре, куркуму, сіль і перець, добре перемішати.
  • Збити яйце, що залишилося в окремій мисці. З овочевої суміші зліпити фрикадельки (або батончики), обваляти в яйці, потім в сухарях.
  • Помістити фрикадельки в форму для випічки, змащену маслом, і випікати в попередньо розігрітій до 170 °С духовці 40 хвилин.
  • 4. Суп-бульйон з грудинкою і пекінською капустою

    Вам знадобляться:

    • 200 г грудинки
    • 1 цибулина
    • 2-3 зубчики часнику
    • 3 середні картоплини
    • 1 качан пекінської капусти
    • 1-1,5 л бульйону
    • 30 г горошку

    Приготування:

  • Грудинку нарізати великими кубиками, цибулю і часник дрібно нарубати.
  • Обсмажити грудинку в каструлі на рослинному маслі протягом 5 хвилин. Додати часник і цибулю і смажити ще 3-4 хвилини.
  • Нарізати картоплю кубиками, додати в каструлю, обсмажити хвилин 6-8. Коли він стане м’яким, додати бульйон.
  • Нарізати пекінську капусту смужками. Коли картопля буде повністю готовий, додати капусту та горошок, поварити пару хвилин і зняти з вогню.
  • 5. Недорогі страви для вечері — Пряні картопляні скибочки

    Вам знадобляться:

    • 900 р картоплі
    • 1 чашка + 2 ст. л. білого винного оцту
    • 1 ст. л. солі
    • 2 ст. л. вершкового масла
    • щіпка чорного меленого перцю
    • 2 зубчики часнику
    • зелень за смаком

    Приготування:

  • Картоплю нарізати невеликими часточками, часник очистити і подрібнити.
  • У каструлю відправити картоплю. Додати 1 чашку білого винного оцту, 1 ст. л. солі. Влити воду і довести до кипіння. Готувати 20-25 хвилин.
  • У сковороді на середньому вогні розігріти вершкове масло, викласти картоплю. Посолити і поперчити, готувати, постійно помішуючи, 8-10 хвилин.
  • Викласти картоплю на тарілку і змішати з рештою оцтом. Перед подачею посипати часником, сіллю і зеленню.
  • 6. Курячі стегенця в маринаді з гірчиці з картоплею і гарбузом

    Вам знадобляться:

    • 3 картоплини
    • 150 г гарбуза
    • 600 р курячих стегенець
    • оливкова олія
    • сіль, перець
    • 4 ст. л. гірчиці
    • 1 ст. л. насіння гірчиці за бажанням
    • 1 цибулина

    Приготування:

  • На дно форми для випікання викласти порізаний великими кільцями картоплю і гарбуз кубиками. Посолити, поперчити, скропити оливковою олією.
  • Приготувати маринад: дрібно нашатковану цибулю з’єднати з гірчицею і насінням, додати 2 ст. л. оливкової олії. Обваляти курку в маринаді і залишити на 20-30 хвилин.
  • Викласти на овочі курку і залишки маринаду. Випікати при 190 °С 30-40 хвилин.
  • 7. Недорогі страви для вечері — Овочевий суп з грибами і селерою

    Вам знадобляться:

    • 100 г цукіні
    • 8 г часнику
    • стебло селери
    • 100 г жовтого болгарського перцю
    • кріп, петрушка, лавровий лист за смаком
    • 30 г ріпчастої цибулі
    • 650 г овочевого бульйону
    • 100 г томатів у власному соку
    • білий винний оцет
    • 50 г печериць
    • сіль, перець чорний мелений, оливкова олія за смаком

    Приготування:

  • Нарізати дрібними кубиками цукіні, перець, цибулю, гриби і часник. Селера нарізати соломкою, зелень порубати.
  • Обсмажити овочі на олії приблизно 2 хвилини. Додати помідори і зелень, тушкувати ще 2 хвилини.
  • Додати бульйон, лавровий лист, сіль. Довести до кипіння і варити близько 3 хвилин. Потім додати селеру і часник, перемішати і зняти з вогню.
  • 8. Легкий азіатський салат з пекінською капустою і куркою

    Вам знадобляться:

    • 150 г пекінської капусти
    • 60 г курячого філе
    • 60 г моркви
    • 3 гілочки зеленого лука
    • 2 см імбиру
    • 4 перчика чилі
    • 1 ст. л. цукру
    • 3 ст. л. соєвого соусу
    • 1 ч. л. кунжутного масла
    • 1 ст. л. білого винного оцту

    Приготування:

  • З’єднати в чашці оцет, соєвий соус, цукор, кунжутне масло і добре перемішати.
  • Пекінську капусту нарізати тонкими скибочками, куряче філе — на тонкі слайсы в 2-3 см, перчик чилі дрібно порубати разом з насінням. Моркву порізати тонкою соломкою, зелений лук — на шматки в 3 див.
  • Свіжий імбир натерти на крупній тертці, з’єднати з овочами та соусом.
  • 9. Недорогі страви для вечері — Хрусткі рибні палички

    Вам знадобляться:

    • 2 яйця
    • 2 чашки панірувальних сухарів
    • 1/4 склянки пшеничного борошна
    • рослинна олія
    • 450 г філе тріски або камбали
    • сіль і перець за смаком

    Приготування:

  • Яйця розбити в миску і добре перемішати з допомогою віночка. Панірувальні сухарі і борошно також викласти у дві окремі миски.
  • Рибу приправити сіллю і перцем, а потім нарізати на довгасті шматочки. Занурити їх спочатку в борошно, струсивши надлишок. Потім в яєчну суміш, після обваляти в панірувальних сухарях.
  • Викласти рибні палички на сковороду і обсмажувати в олії по 3 хвилини з кожного боку.
  • Готові палички викласти на тарілку, застелену паперовою серветкою.
  • Смачні і недорогі страви для вечері Ви також знайдете тут:

    6 простих і оригінальних рецепти смачних страв на вечерю

    7 правильних здорових вечерь

    7 варіантів дієтичного вечері

    Приємного апетиту!