22 лютого 2016, 8:23

Випічка

Абрикосовий пиріг

Абрикосовий пиріг по цьому рецепту виходить і правда дуже смачним! Аромат свіжої випічки і абрикосів заманить до столу всю вашу родину!

Інгредієнти для приготування пирога:

  • 500 г абрикосів
  • 190 г цукрового піску
  • 180 г пшеничного борошна
  • 160 г вершкового масла
  • 3 яйця
  • 60 мл молока
  • 5 г розпушувача
  • 5 мл ванільного екстракту
  • 5 г морської солі

Як приготувати абрикосовий пиріг:

  • Першим ділом перемішуємо борошно з розпушувачем і сіллю.
  • Яйця збиваємо з молоком в кухонному комбайні на максимальній швидкості.
  • Потім потрібно додати розм’якшене вершкове масло, продовжуючи помішувати.
  • Не вимикаючи комбайн, порціями всипаємо борошно з розпушувачем і 140 грам цукру.
  • Потім додаємо ванільний екстракт і місимо тісто, поки воно не стане однорідним.
  • Далі абрикоси розрізаємо навпіл і видаляємо кісточки.
  • Після цього тісто потрібно викласти у велику форму для випічки, розрівняти і розкласти по всій поверхні абрикоси зрізами вгору, злегка придавивши їх в тісто.
  • Потім ставимо форму в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку.
  • Через 25 хвилин відкриваємо духовку, посипаємо пиріг цукром і випікаємо ще 10-15 хвилин.
  • Даємо пирогу охолонути у формі, а потім тільки виймаємо.
  • Приємного апетиту!

    Завантаження…