6 жовтня 2018, 7:17

Випічка

Австралійський банановий пиріг

В Австралії він називається «пудинг», а якщо бути точніше «Перевернутий пудинг з карамелізованими бананами». Австралійський банановий пиріг — дуже ніжний і найкраще його є теплим, практично відразу з духовки, з кулькою холодного ванільного морозива.

Інгредієнти:

  • 20 г вершкового масла, кімнатної температури
  • 2 дуже стиглих банана
  • 125 г розм’якшеного вершкового масла
  • 200 г коричневого цукру (можна звичайного білого)
  • 3 яйця
  • 190 г пшеничного борошна
  • 10 г розпушувача
  • 45 г меленого фундука
  • 1 стиглий банан, пюрированный

Глазур:

  • 100 г коричневого цукру (можна звичайного білого)
  • 25 мл води
  • 100 мл вершків
  • 100 г гіркого шоколаду

Вершкове морозиво для подачі

Австралійський банановий пиріг — Приготування:

Розігрійте духовку до 160 градусів.

Змастіть маслом форму для запікання 20-24 см в діаметрі.

Поріжте не крупно банани.

Розтопіть 20 г вершкового масла на сковороді, на середньому вогні, до утворення піни.

Покладіть в сковороду половину бананів і тушкуйте на повільному вогні близько 1 хвилини.


Відразу ж складіть їх в підготовлену форму. (У мене кексовая форма, об’ємом 2 літри)

Те ж саме повторіть з рештою бананами.

Горіхи фундука складіть у кавомолці або блендер.

Сміливі їх в муку, не даючи нагріватися.

Збийте 125 г вершкового масла і цукор в мисці до блідого і кремового стану.

Додайте яйця по одному за раз, щоразу добре збиваючи.

Борошно змішати з розпушувачем.

Потім змішайте борошно з розпушувачем і перемелений горіх за два прийоми.

Банан я натерла на тертці.

Додайте пюре банана

і перемішайте вручну, щоб об’єднати. (Я забула і збила міксером)

Викладіть тісто у форму поверх бананів і розрівняйте.

Випікайте в розігрітій духовці 1 годину або поки дерев’яна шпажка не буде виходити чистою.

Дайте пирогу охолонути у формі протягом 10 хвилин, потім акуратно переверніть на тарілку. Якщо що-то прилипне до дна форми — акуратно зніміть і укладіть на верх пирога.

Глазур:

Змішайте цукор і воду в невеликій каструльці. Поставте на вогонь і дочекайтеся поки цукор не розплавиться і не змінить свій колір на бурштиновий.

В іншому ковшике нагрійте вершки. Дуже акуратно влити гарячі вершки в карамель, перемішайте і зніміть з вогню.

Додайте в суміш поламаний на шматочки шоколад, заважайте, поки він повністю не розчиниться.

*Глазур я не стала варити, розтопила шоколад з олією і готово!

Полийте вершковою карамеллю австралійський банановий пиріг і можна подавати до столу, прикрасивши кожен шматочок кулькою вершкового морозива. (Можна обійтися і без морозива, як у мене)


Пиріг вийшов дуже смачним! Так що печіть, не пошкодуєте…

Приємного чаювання!

Джерело

Завантаження…