10 жовтня 2016, 3:31

Заготовки

Баклажанна ікра на зиму

Це найсмачніший рецепт ікри з баклажанів! І перевірений: йому вже багато-багато років!

Інгредієнти для приготування баклажанної ікри:

  • Баклажани — 3 кг
  • Помідори — 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста — 1 кг
  • Морква — 1 кг
  • Перець солодкий болгарський — 1 кг
  • Гострий перчик — 2 стручка (або за смаком)
  • Сіль — 3 столові ложки без гірки
  • Цукор — 1 столова ложка без гірки
  • Рослинне масло — 350-400 мл

Приготування баклажанної ікри на зиму:

  • Баклажани помити і нарізати кубиками. Баклажани можна очистити від шкірки, але я чищу тільки корявости і нерівності баклажанів. Скласти баклажани в миску.
  • Посолити і залити водою так, щоб баклажани були повністю покриті. Залишити на 40 хвилин.
  • Ріпчасту цибулю очистити, помити і нарізати дрібними кубиками.
  • Перець солодкий і гострий очистити від насіння і помити. Солодкий перець нарізати кубиками. Гострий перець подрібнити.
  • Моркву очистити, помити і натерти на середній терці.
  • Помідори помити і нарізати кубиками.
  • Злити солону воду у баклажан, промити від солі і віджати від зайвої води.
  • У велику сковорідку налити рослинне масло, викласти баклажани і обсмажити.
  • Обсмажені баклажани перекласти у велику каструлю. Далі, у сковороду, де смажилися баклажани, налити ще порцію масла і обсмажити цибулю.
  • Перекласти обсмажені цибулю в каструлю до баклажанів. Обсмажити моркву.
  • Перекласти моркву в каструлю. Обсмажити солодкий перчик. Перекласти в каструлю.
  • Помідори викласти в сковороду, накрити кришкою і дати трохи потушиться. Додати помідори до інших овочів. Перемішати всі овочі. Ох, який смачнючий аромат від овочів, шкода, що інтернет не передає запахи… ?
  • Додати в ікру гострий перець, сіль і цукор. Я ще додаю 1 чайну ложку оцтової эсенции.
  • Поставити каструлю на вогонь і варити ікру на тихому вогні, періодично помішуючи, хвилин 40.
  • Можна залишити ікру в такому вигляді – шматочками, а можна подрібнити блендером в пюре. Розкласти баклажанну ікру по гарячих стерилізованим банкам.
  • Прикрити кришками і стерилізувати 15 хвилин. Закрутити кришками, укутати теплою ковдрою і залишити до повного охолодження.
  • Приємного апетиту!