18 серпня 2018, 9:07

Випічка

Бананова шарлотка

Бананова шарлотка здивує вас пишним ароматним тестом і неймовірною начинкою.

У класичному рецепті використовують яблука. Однак, пиріг з бананами набагато ніжніше, легшим і ароматні. У поєднанні з чудовим чаєм — просто насолода!

Інгредієнти:

  • курячі яйця — 4 штуки;
  • 250 грам борошна;
  • 250 грам цукру;
  • чайна ложка розпушувача;
  • банан — 3 штуки.

Як приготувати бананову шарлотку. Покроковий рецепт:

  • Беремо робочу ємність і вбиваємо в неї яйця. Потім всипаємо цукор і, з допомогою міксера, гарненько все збиваємо до утворення однорідної консистенції. Для роботи необхідно встановлювати максимальну швидкість, щоб маса вийшла повітряної: обсяг збільшується приблизно в 3 рази.
  • В окрему ємність насипаємо борошно і додаємо трохи кондитерського розпушувача. З допомогою ситечка просіваємо сухі інгредієнти для шарлотки з бананом і висипаємо в збиту яєчну масу. Далі перемішуємо міксером консистенцію. Тісто має бути густуватим, але при цьому еластичним: тобто, добре тягнутися.
  • Включаємо духовку розігріваємо її до температури 180 градусів. Далі займемося бананами. Отже, очищаємо їх від шкірки і нарізаємо невеликими шматочками: шириною 2-3 міліметра.
  • Беремо форму для випікання і змащуємо олією всі краю: можна змащувати і вершковим маслом.
  • Виливаємо половину тіста у форму, вирівнюємо його краю по всій поверхні. Потім викладаємо бананові кільця, створюючи фруктовий шар. Тісто виливаємо на гору, і рівняємо бананову шарлотку, як у бабусі.
  • Ставимо форму в духовку і випікаємо приблизно 30 хвилин. При цьому бажано не відкривати духовку під час приготування, так як тісто може не піднятися (або впасти).
  • Приготування шарлотки з бананами може тривати більше або менше часу: це залежить від особливостей обладнання. Діставати пиріг слід після утворення однорідної золотистої скоринки.
  • Поради з приготування бананового пирога.

    • Найголовніший процес в приготуванні ідеальної шарлотки — це збивання яєць. Перед тим, як збивати, необхідно охолодити їх у холодильнику. Якщо ви не використовуєте соду або розпушувач, то збийте жовтки і білки окремо: тоді тісто і так підніметься.
    • Обов’язково необхідно просіяти борошно, щоб не утворювалося зайвих грудочок.
    • Для того, щоб тісто вийшло пишніше, краще користуватися блендером або кухонним комбайном.
    • Робоча температура випікання домашньої шарлотки — 180 градусів, не більше: інакше пиріг не пропечеться.

    Дотримуючись рецептом і рекомендацій, у вас обов’язково вийде дивовижна пишна шарлотка.

    Для вас, господині, на «Вкуснятинках» величезний вибір рецептів шарлотки:

    Швидка шарлотка

    Шарлотка з яблуками і сметанним соусом

    Пиріг «Шарлотка з сирним натяком»

    Шарлотка зі сливами

    Приємного апетиту!

    Джерело