17 травня 2016, 10:41

Випічка

Басбуса — арабська манник

Басбуса – солодкість, відома на сході. Це ніжний, розсипчастий пиріг, який вбирає в себе сироп. Якщо говорити простіше, то це арабська манник. Блюдо, яке зовсім не вимагає багато зусиль у приготуванні.

Інгредієнти для приготування басбусы:

  • Манна крупа – 500 грам
  • Йогурт (або кефір) – 500 мл
  • Яйця – 4 штучки
  • Цукор – 1 склянка
  • Масло вершкове – 150 грам
  • Розпушувач – 2 чайні ложечки
  • Сіль – щіпка
  • Апельсин – 2 штучки
  • Лимон – 1 штука
  • Мед – 4 столові ложки
  • Кокосова стружка – 2 столових ложки
  • Ванільний екстракт – 1 чайна ложка

Як готується басбуса:

  • Вбийте яйця в миску, додайте цукор і ванільний екстракт. Гарненько збийте. Додайте йогурт і розтануло масло, знову перемішати.
  • Потім висипати манку, розпушувач і посолити. Заважайте поки не отримаєте однорідну консистенцію.
  • Прямокутну форму застелити папером для випічки і вилийте манну суміш. Відправляємо в духовку на півгодини при 180 градусах.
  • За 5 хвилин до завершення приготування зваріть сироп (він потрібен гарячий): у каструлю викласти мед, додати цедру з лимонів і апельсинів, свіжовичавлений сік. Нагрівати до тих пір, поки мед не розчиниться. Не кип’ятити!
  • Коли арабська манник буде готовий, то відразу полийте його сиропом, не виймаючи з форми. Відразу присипати кокосовою стружкою і залишити пиріг на 15 хвилин, щоб він постояв. А потім дістаньте його з форми і дайте охолонути.
  • Басбусу наріжте на квадратики і можна подавати!
  • Давайте згадаємо дитинство і знову відчуємо смак манки. Рецепти «Смачненького» розкажуть Вам про солоденьких манних рецептах:

    Манний пудинг

    Манні кекси з курагою

    Манник на кефірі

    Яблучний манник

    Приємного апетиту!

    Завантаження…