29 липня 2017, 11:16

Другі страви Перші страви

Білий Чилі з куркою

Цей помірно гострий білий чилі з куркою наповнений смачними ароматами квасолі, перцю і кукурудзи. Вам знадобиться всього 30 хвилин, щоб приготувати його з залишків вареної курки, або курки-гриль.

Інгредієнти на 6 порцій чилі:

  • 3 столові ложки оливкової олії
  • 1 велика нарізана цибулина
  • 2 чайні ложки порошку чилі
  • 1 1/2 чайної ложки кмину
  • 1 чайна ложка орегано
  • 2 подрібнених зубчики часнику
  • 400-грамова банка білої квасолі, промити і просушити
  • 3 — 4 склянки нарізаної кубиками вареної курки
  • 1 склянка заморожених кукурудзяних зерен
  • 200-грамова банка нарізаного зеленого перцю чилі
  • 2 склянки курячого бульйону, плюс трохи для розведення, якщо знадобиться
  • 1/4 чайної ложки солі
  • 2 столові ложки розм’якшеного вершкового масла
  • 1 1/2 столові ложки борошна
  • Перець
  • 3 — 4 столові ложки сколотин або легких вершків (не обов’язково)
  • Тертий чеддер або Monterey Jack (не обов’язково)

Як приготувати білий чилі з куркою:

  • Нагрійте масло у великій важкій каструлі на середньому вогні.
  • Додайте цибулю і обсмажуйте, часто помішуючи, 7 хвилин.
  • Вмішайте порошок чилі, кмин, орегано, часник і обсмажуйте ще хвилину.
  • Вмішайте білу квасолю, курку, кукурудзу, зелений перець чилі, курячий бульйон, сіль. Доведіть суміш до кипіння і зменшіть вогонь, залишаючи кип’ятитися ще на 10 хвилин.
  • У невеликій мисці змішайте масло і борошно.
  • Додайте суміш до чилі і перемішайте, поки він не загусне, близько хвилини.
  • Додайте сіль і перець за смаком.
  • Якщо вам захочеться, додайте ще бульйон, щоб чилі вийшов більш рідким, або від 3 — 4 столові ложки сколотин або легких вершків для густого чилі.
  • Подавайте чилі гарячим, посипавши тертим сиром.
  • Приємного апетиту!