31 січня 2016, 2:35

Відео Другі страви

Бір’яні з куркою (Індійський плов)

Бірьяні, біріані, biryani – це індійський плов і по-індійськи він дуже пряний, гострий. Бір’яні може бути вегетаріанський, а так само бір’яні з м’ясом, бір’яні з куркою або бір’яні з морепродуктів.

У кожному штаті Індії існують свої особливості бірьяні, але готується він традиційно з рису басматі, аромат і гостроту якому надають такі спеції: імбир, часник, перець чилі, запашний перець, кориця, кардамон, зіра, шафран, бадьян.

Для смаження цибулі і курячого м’яса прийнято використовувати топлене вершкове масло, але вже нерідко відступають від цього правила і в хід йде звичайне вершкове або оливкове.

Біріані — це дуже запашне і ароматне блюдо, яке в кілька разів перевершує плов по цим параметрам, так як в ньому використовується набагато більше спецій — вони і утворюють симфонію запахів і смаків.

Інгредієнти:

  • куряче м’ясо — 600-800 г
  • рис басматі — 1-1,5 ст.
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • імбир — 2-4 кв. см
  • перець чилі (або табаско) — за смаком
  • часник — 4 зубчики
  • ізюм — за смаком
  • паста томатна — 1 ст. л. або томати у власному соку — 3 ст. л.
  • лимонний сік — за бажанням
  • масло рослинне — 1 ст. л.
  • масло вершкове (бажано топлене) — 50 г
  • зіра, куркума, кардамон і т. д. — за смаком
  • сіль за смаком
  • кінза — за бажанням

Як приготувати бір’яні з куркою (Індійський плов) дивіться у відео:

Свято можна влаштувати і без приводу! Яскраво і з хорошим настроєм, просто приготувавши святковий обід. На нашому сайті Ви знайдете багато апетитних рецептів страв:

  • Фаршировані яйця перепелині
  • Торт «Павлова» з горіхами та шоколадом
  • Святковий салат з кальмарів в сирній кошику
  • Красива і смачна закуска з перцю
  • М’ясо по-императорски

Приємного апетиту!

Завантаження…