22 вересня 2015 року, 9:57

М’ясо

Биточки по-польськи

Биточки по-польськи — просте і смачне м’ясне блюдо. Їх можна приготувати для сімейної вечері або в якості другої страви на обід. Биточки готуються недовго, лише необхідна попередня підготовка.

Інгредієнти для приготування биточків по-польськи:

  • м’якоть яловичини одним шматком — 0,8 кг
  • ріпчаста цибуля — 2 штуки
  • біле сухе вино – 250 мл
  • сушені гриби – штук 5-6
  • шинка – 50 г
  • топлене масло для обсмажування,
  • сіль,
  • чорний мелений перець,
  • м’ясний бульйон – скільки піде.

Як приготувати биточки по-польськи:

  • Сушені гриби попередньо ретельно вимити й замочити в холодній воді (бажано на ніч).
  • Ріпчасту цибулю очистити, вимити і нарізати кільцями.
  • Шматок яловичини промити холодною водою, покласти в посуд, обкласти кільцями цибулі, залити сухим вином і залишити в цьому маринаді на кілька годин.
  • Гриби відварити в тій же воді, в якій вони були замочені.
  • М’ясо дістати з маринаду, обсушити, нарізати невеликими шматочками і злегка відбити.
  • Розігріти в сковороді топлене масло і обсмажити в ньому шматочки м’яса.
  • Взяти каструлю, покласти в неї обсмажене м’ясо, додати гриби з відваром.
  • Шинку нарізати кубиками і додати до м’яса з грибами.
  • Вміст каструлі залити вином з маринаду, посолити, поперчити і тушкувати на невеликому вогні.
  • По мірі випаровування вина доливати бульйон і тушкувати під кришкою до готовності.
  • Подавати биточки по-польськи в соусі, можна прикрасити зеленню.
  • Приємного апетиту!