15 вересня 2015, 8:23

Перші страви

Болгарський суп «Боб чорба»

Просте, і в той же час незвичайне блюдо болгарської кухні — суп «Боб чорба». Якщо Вам захотілося чогось легкого і нежирного, спробуйте приготувати цей квасолевий суп за нашим рецептом.

Квасоля є одним з найпопулярніших інгредієнтів для різних страв в Болгарії. А суп під назвою «Боб чорба» — особливе традиційне блюдо. Це густий і насичений, ароматний суп. При цьому в рецепті супу «Боб чорба» тваринних продуктів немає, так що він буде до смаку і вегетаріанцям.

Інгредієнти для приготування супу «Боб чорба»:

  • 2-3 помідори
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • стакан сухої білої квасолі
  • 1 ст. л. борошна
  • 1 ст. л. рослинної олії
  • 1 ст. л. сушеної паприки
  • 1 ч. л. сухого орегано або м’яти
  • сіль, перець

Приготування болгарського супу:

  • Спершу треба промити квасолю і на ніч залити її 4-5 склянками води, а вранці воду злити, квасолю покласти в каструлю, додати ще 4-5 склянок води
  • Довести все до кипіння на середньому вогні і варити 1 годину на помірному
  • Подрібнити цибулю і моркву, потім обсмажити на рослинному маслі протягом 5 хвилин
  • Додати борошно і паприку, перемішати, тушкувати ще 1 хвилину, перекласти в каструлю з квасолею
  • Облити окропом помідори, зняти з них шкірку, подрібнити, викласти помідори в суп
  • Заправити суп можна орегано або м’ятою. За смаком поперчити, посолити.
  • Якщо потрібно, можна долити в суп ще трохи води (але врахуйте, що в цілому ж суп повинен бути густим).
  • Проварити суп на слабкому вогні ще 15-20 хвилин і подати до столу.
  • Вас приємно здивує смак супу «Боб чорба». Спробувавши це блюдо, ви зможете уявити, що ви перебуваєте в одному з кращих ресторанів Болгарії.

    Приємного апетиту!

    Завантаження…