23 березня 2017, 7:11

Перші страви

Болгарський суп таратор

Таратор — холодний суп, дуже популярний в Болгарії і Македонії. Робиться з кислого молока або кефіру, свіжих огірків, часнику та великої кількості зелені.

Вітамінний, освіжаючий літній супчик, який готується за 10 хвилин!

Інгредієнти на 4 порції болгарського супу таратор:

  • свіжий огірок — 2 штуки,
  • кефір будь-якої жирності — 400 мл,
  • сіль, перець за смаком,
  • зелень кропу — пучок,
  • часник — 2 зубчики,
  • горіхи волоські — 5-6 штук,
  • вода — 100 мл,
  • петрушка для прикраси.

Приготування болгарського супу таратор:

  • Огірки миємо й натираємо на тертці.
  • Часник чистимо і натираємо на дрібній тертці.
  • Кріп миємо й даємо йому висохнути, дрібно рубаємо.
  • Все складаємо в тарілку і посипаємо сіллю і перцем.
  • Горіхи чистимо і товчемо на середні шматочки.
  • Заливаємо сумішшю з кефіру і води і посипаємо горіхами.
  • Прикрашаємо гілочкою петрушки або будь-який інший зеленню за смаком.
  • Приємного апетиту!