30 серпня 2018, 10:12

Випічка Птах

Бон апети: 3 рецепту від Джулії Чайлд, які варто приготувати кожної

Кулінарні поради та лайфхаки від легендарної американської домогосподарки

Найвідоміша американська домогосподарка, яка перемогла стереотипи про жінок-кухарів і адаптувала рецепти високої французької кухні в повсякденні страви, сьогодні відзначила б 106-річчя. Своє сходження в якості фуд-профі Джулія початку в 36-річному віці (1948): тоді майбутня зірка переїхала в Париж зі своїм чоловіком-дипломатом, закохалася у французьку кухню і через тиждень записалася на курси. Після проходження навчання Джулія вирішила відкрити кулінарну школу для американок, у чому їй допомогли її нові французькі подруги.

Меріл Стріп у ролі Джулії Чайлд (Джулі і Джулія: «Готуємо щастя за рецептом», 2009)

Після успішного запуску курсів місіс Чайлд взялася за написання книг з рецептами, які в результаті побили рейтинги продажів і кілька разів ставали бестселерами. Боси американського телебачення звернули увагу на популярну письменницю-домогосподарку, запропонувавши Джулії відкрити власне шоу, в рамках якого вона простою мовою могла б розповідати про приготуванні їжі. До речі, в епоху заморожених продуктів і бульйонів campbell’s підхід Джулії до їжі справив фурор. У своїх ТБ-програмах вона показала і довела, що смачна і красива їжа оздоровлює і дарує щастя. ELLE зібрав 3 кращих рецептів Джулії Чайлд, які варто приготувати кожній жінці і додати в раціон своєї родини.

1. ЯГІДНИЙ КЛАФУТТИ

Інгредієнти:

  • Вершкове масло для форми промаслення
  • 1 і ¼ чашки 2% молока
  • 2/3 чашки гранульованого цукру
  • 3 яйця
  • 1 столова ложка екстракту ванілі
  • 1/8 чайної ложки солі
  • 1 чашка борошна
  • 2 чашки ягід, митих і висушених
  • цукрова пудра

Приготування:

Розігрійте духовку до 160 градусів. Змастіть вершковим маслом форму для випічки. Покладіть в чашу міксера молоко, 1/3 чашки гранульованого цукру, яйця, ваніль, сіль і борошно. Збивайте близько 1 хвилини до отримання однорідної маси. Налийте шар тіста в 5-7 мм на дно форми, почекайте 1-2 хвилини, поки шар тіста не «схопиться».

Вийміть форму з духовки. Зверху додайте ягоди і посипте залишками гранульованого цукру. Залийте залишками тіста і розрівняйте поверхню. Поверніть форму в духовку і випікайте близько 50 хвилин.

Посипте клафуті цукровою пудрою перед подачею. В ідеалі клафуті подавати теплим з кулькою ванільного морозива.

Щоб прочитати інший рецепт, перейдіть на наступну сторінку, натиснувши її номер нижче рекламного блоку.

Завантаження…
Сторінки: 1 2 3