1 липня 2016, 5:54

Випічка

Булочки з вишнями

Булочки, приготовані за цим рецептом, просто тануть у роті, а кисло-солодка вишня створює незвичайну смакову гармонію!

Інгредієнти для приготування булочок:

  • 550 г борошна
  • 2 ч. л. дріжджів
  • 400 мл молока
  • 50 г вершкового масла
  • 1 ч. л. солі
  • 5 ст. л. цукру
  • 2 ст. л. соди
  • 1,5 л води
  • 1 п. ванільного цукру
  • 200 г вишні

Спосіб приготування булочок:

  • У маленьку ємність виливаємо половину нашого молока, додаємо вершкове масло і ставимо на вогонь до повного розчинення масла.
  • Коли масло розчинилося, знімаємо з вогню і додаємо цукор, сіль і ванільний цукор.
  • Даємо повністю розчинитися цукру з сіллю і вливаємо молоко, що залишилося.
  • Потім беремо ємність побільше, з’єднуємо борошно з дріжджами і додаємо до борошні молочну масу.
  • Замісіть м’яке і еластичне тісто, накрийте його рушником і поставте в тепле місце на 2 години.
  • Через 2 години наше тісто підійшло і збільшилася в розмірах приблизно в 2 рази.
  • Далі тісто ділимо на 9-10 однакових шматочків.
  • Потім з кожного шматочка формуємо круглі булочки з поглибленнями по центру.
  • У киплячу воду кидаємо 2 столових ложки соди і зменшуємо вогонь до мінімуму.
  • Потім опускаємо по одній булочці у воду, приблизно на 30 секунд.
  • Потім ставимо їх на паперовий рушник для того, щоб пішла зайва волога.
  • Деко покриваємо папером для випічки змащуємо папір маслом, виставляємо наші булочки.
  • У заглиблення потрібно насипати трохи цукру і поставити вишні (приблизно 3-4 штучки на одну булочку).
  • Ставимо в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо 25-30 хвилин.
  • Приємного апетиту!