20 вересня 2018, 8:53

Закуски

Бутербродні торти — ТОП-6 рецептів

Бутербродні торти, до недавнього часу дуже популярні в Європі, починають завойовувати серця і шлунки росіян. Великими перевагами цієї страви є простота, швидкість приготування і відносна дешевизна. Адже основним інгредієнтом є хліб (житній або пшеничний), а результаті виходить дуже гарне, але може бути, трохи незвичне для нас страву. В цьому і ще одна принада бутербродних тортів. Здивувати і вразити гостей, т. к. їх мало хто готує! Але на столі виглядають вони дуже цікаво і гарно.

1. Бутербродні торти — торт з шинкою і паприкою

Інгредієнти:

  • буханець квадратного пшеничного хліба, порізаного
  • 200 грам шинки
  • 100 грам вершкового масла
  • ½ Чайної ложки червоної паприки
  • 3 вареного яйця
  • 2 ст. ложки майонезу
  • 200 г плавленого сиру
  • ½ Чашки тому.соку (для просочення)

Приготування:

  • Шинку, паприку, масло, зіб’ємо в блендером
  • Окремо збиваємо(розбиваємо) яйця і майонез
  • У хліба з чотирьох сторін зріжемо скоринки
  • Приступимо до найцікавішого. На плоске блюдо кладемо шматок хліба і змащуємо його плавленим сиром і яєчною масою, накриваємо другим шматком і просочуємо його томатним соком і викладаємо зверху масою з шинкою, кладемо третій шматочок хліба і на нього плавлений сир і яєчну масу, наступний шар хліба просочуємо томатним соком і викладаємо ветчинную масу.
  • Обмазуємо краю ветчинной масою і прикрашаємо рулетиками з шинкою, сиром, оливками та зеленню.
  • 2. Торт бутербродний «Печінковий»

    Інгредієнти:

    • 1 батон білого хліба
    • 500 грам готового паштету
    • 200 грамів вершкового масла
    • 6 варених яєць
    • 1 помідор
    • зелень

    Приготування:

  • З хліба зрізаємо все скоринки і вирізаємо прямокутник, розрізаємо його на два пласта по 1 див.
  • Паштетом змащуємо два шматки хліба і укладаємо один на одного.
  • М’яким вершковим маслом змащуємо верх торта і його боки.
  • розтираємо жовтки яєць і збиваємо з вершковим маслом і з допомогою кулінарного шприца прикрашаємо верх торта.
  • Бічну поверхню оформляємо різаним на кружечки білком.
  • Верх торта прикрашаємо помідорами і зеленню.
  • Ще варіант закусочного торта з печінкою: Печінковий торт

    3. Бутербродні торти — торт «Святковий»

    Інгредієнти:

    • 1 круглий білий хліб
    • 1 банка шпротів
    • 150 грам шинки
    • 100 грам варених кальмарів
    • 100 грам вершкового масла
    • 100 грам твердого сиру
    • 2 варених яйця
    • 2 ч. л. гірчиці
    • 2 ст. л. готового хрону
    • 3 ч. л. сметани
    • майонез
    • зелена цибуля
    • петрушка і кріп
    • сіль і перець за смаком

    Приготування:

  • 1 яйце, шинку, 20 грам масла, 1 ч. л. гірчиці, перець розіб’ємо блендером до однорідної маси — шинка маса
  • Тертий сир, 1 яйце, 30 г масла і 1 ч. л. гірчиці розбити блендером для однорідної маси — сирна маса
  • Шпроти(масло злити), 30 грам масла і 1 ст. л. майонезу збити блендером – шпротна маса
  • Хліб звільняємо від кірочок і розрізаємо по горизонталі на 5 шматків збираємо торт:
    • перший корж – тонкий шар масла присипаємо зеленню
    • другий корж – покриваємо сумішшю сметани, хрону, кальмарів(порізати тонкою соломкою)
    • третій корж – шинка маса
    • сирна маса
    • накриваємо п’ятим коржем, кладемо гніт і прибираємо в холодильник на 3-4 години
  • Перед подачею на стіл бічну поверхню змащуємо майонезом, верх – паштетної масою
  • Прикрашаємо часточками помідора і зеленню.
  • 4. Бутербродні торти — торт з сиром і сьомгою

    Інгредієнти:

    • 1 буханець чорного хліба
    • 3 варених яйця
    • 150 грам вершкового сиру
    • 150 грам слабосоленої сьомги(краще купувати вже тонко нарізану)
    • 150 грам дрібних варених креветок
    • 2 ч. л. гірчиці
    • цедра 1 лимона
    • 2 ст. л. лимонного соку
    • 2 свіжих огірка
    • 150 грам майонезу
    • 100 грам сметани
    • кріп, зелена цибуля
    • сіль, перець за смаком
  • Приготування:

  • У хліба зрізаємо скоринки і розрізаємо по горизонталі на три коржі, висотою не більше 1 см
  • Нижній корж змащуємо майонезно-сметанною сумішшю, викладаємо яєчну масу, розподіляємо.
  • Закриваємо другим коржем і змащуємо його вершковим сиром, посипаємо різаним кропом, викладаємо шматочки риби, збризкуємо лимонним соком і накриваємо третім коржем.
  • Змащуємо майонезно-сметанною сумішшю, за краєм викладаємо різаний на кружечки огірок, а в центр креветки.
  • Обмазуємо краю майонезно-сметанною сумішшю і щедро присипаємо дрібно порізаною зеленню.
  • Торт повинен просочитися 12 годин холодильнику.
  • 5. Смугасті тортики з паштетом і чорносливом

    Інгредієнти:

    • чорний хліб
    • білий хліб
    • 100 грам зеленого масла
    • 250 грам паштету
    • 50 грам чорносливу
    • петрушка
  • Приготування:

  • Хліб звільняємо від кірочок і нарізаємо на однакові шматки.
  • На білий хліб мажемо паштет, чорний-зелене масло.
  • Збираємо тортик, чергуючи білі і чорні шматки хліба.
  • Обмазуємо зверху і з боків тортик або паштетом, або маслом і прикрашаємо різаним яйцем, помідорами чері та зеленню.
  • 6. Торт бутербродний з сиром і ковбасою

    Інгредієнти:

    • 1 буханець чорного хліба
    • по 100 грам сирного і зеленого масла
    • 150 грам докторської ковбаси
    • 100 грам сиру
    • 1 помідор
    • петрушка
  • Приготування:

  • З хліба зрізаємо скоринки і розрізаємо по горизонталі на 4 шматки, не товщі 1 див.
  • На нижній шар хліба намазуємо сирне масло і викладаємо тонко порізану ковбасу, накриваємо другим шматком хліба.
  • Намажемо на хліб зелене масло і тертий на тертці сир, потім чергуємо шари.
  • Прикрашаємо торт редисом, ковбасою, оливками.
  • Дивіться також Закусочний торт з куркою і грибами

    Джерело