10 вересня 2018, 2:59

М’ясо

Буженина Мозаїка

Буженина в домашніх умовах зі свинини в класичному виконанні повинна доповнюватися часником і перцем. Новий рецепт Мозаїка повністю переверне ваше уявлення про цей тип м’ясної страви. Рецепт буженини з свинини в духовці Мозаїка не тільки смачніше звичних аналогів, він ще і неймовірно яскраво і незвично виглядає на тарілці. Стручковий горох, солодкий перець і часник – це ті овочі, які зроблять пропечене м’ясо ошатним і цікавим, повністю змінять його смак. Приготування буженини з свинини відбувається в духовці в два етапи: у фользі та у відкритому вигляді.

Інгредієнти Буженини Мозаїка:

  • 700 г добре зачищеного свинячого балика
  • 1,5 ст. л. класичного соєвого соусу без ароматичних добавок
  • 1,5 ст. л. суміші гірчичною пасти і французької гірчиці
  • 1/3 солодкого болгарського перцю
  • 50 г стручкового горошку
  • 1 ч. л. спецій хмелі-сунелі
  • 5 часникових зубчиків
  • Сіль
  • Вода питна

Рецепт приготування Буженини Мозаїка:

Поріжте Тонкими смужками очищений болгарський перець. Кожну часточку часнику порізати на 8-10 довгастих шматочків. Рецепт домашньої буженини з свинини буде доповнюватися цими заготовками і короткими шматочками стручкового гороху.

На балику зробіть глибокі надрізи тонким ножем. Начиніть його перцем, стручки гороху і часником, як на фото. Намагайтеся, щоб з обох сторін зрізу були рівномірні надрізи з начинкою. Роби наскрізні прорізи можна начиняти м’ясо відразу декількома шматочками часнику, перцю або стручками послідовно.

У досить місткою глибокій мисці змішайте соєвий соус і гірчицю (подивіться також, як приготувати соус Бешамель).

Додайте до соєвого соусу сіль, хмелі-сунелі і воду. Вкладіть начинений овочами балик в цей маринад. Залиште м’ясо насичуватися спеціями і соєвим маринадом на 3 години.

Після маринування балик для буженини покладіть на лист фольги. Злийте рідку частину маринаду в раковину, а залишки з спецій і гірчичних зерен викладіть поверх балика. Рецепт приготування буженини з свининыполучится не менш вдалим, якщо ви замість цього просто змажете м’ясо новою порцією свіжої гірчиці. Загорніть його у фольгу, як на фото.

Випікайте 25 хвилин при 180 градусах буженину у фользі. Потім розгорніть і стільки ж часу печіть без обгортки, щоб м’ясо трохи подзолотилось зверху і не надто распарилось і размягчилось у фользі.

Буженина з свинини в духовці повинна охолонути. Розріжте Мозаїку тонкими порційними слайсами, як показано на фото. М’ясне страву можна подавати як окремо, так і з хлібом для бутербродів.

Джерело