24 січня 2017, 8:02

Випічка

Чорничні мафіни

Випічка порадіє вас ароматним запахом і незрівнянним смаком. Чорничні мафіни підійдуть як для святкового столу, так і на кожен день.

Інгредієнти для приготування чорничних мафінів:

  • чорниця — 250-300 г
  • цукор — 200 г
  • яйце — 2 штуки
  • масло вершкове — 50 г
  • борошно — 200 г
  • розпушувач — 2 чайні ложки
  • ванілін
  • олія рослинна
  • цукрова пудра

Як приготувати чорничні мафіни:

  • Розм’якшене масло, половину чорниці, яйця і цукор збиваємо в блендері.
  • Додаємо борошно, розпушувач і ванілін, ще раз добре збиваємо.
  • У тісто додаємо інші ягоди, залишивши для прикраси кілька штук.
  • Формочки для випікання змащуємо маслом.
  • Викладаємо тісто на 2/3 висоти, адже воно підніметься при випічці.
  • Випікаємо в духовці при 180 градусах приблизно півгодини.
  • Перед подачею посипаємо пудрою, прикрашаємо ягодами чорниці.
  • Приємного апетиту!