29 липня 2017, 7:37

Десерти

Дієтичний полуничний чізкейк без випічки

Дивно смачний, з ароматом літа, дієтичний полуничний чізкейк! Для прикраси можна використовувати і полуницю з варення, якщо вона у Вас збереглася в ньому цілком.

Калорійність 1 порції (135 грам) — 203,6 ккал

Час приготування: 25 хвилин.

Інгредієнти на 12 порцій дієтичного чізкейку:

Для основи:

  • 6 цілих медових крекерів, подрібнених в великі крихти
  • 2 столові ложки розтопленого вершкового масла
  • 1 столовою ложкою меду

Для начинки:

  • 85 грам желатину полуничного
  • 2/3 склянки киплячої води
  • 450 грам 1-відсоткового сиру
  • 220 грам розм’якшеного вершкового сиру
  • 2 столові ложки цукру
  • 2 чайні ложки полуничного екстракту або 1 чайна ложка ванільного екстракту

Для верхнього шару:

  • 450 грам свіжої полуниці (або полуниці з варення, тоді джем не потрібен)
  • 2 столові ложки розтопленого полуничного джему (а можна і без нього, просто прикрасити чізкейк шматочками полуниці)
  • 1 невеликий аркуш м’яти — по бажанню і можливості

Як приготувати дієтичний полуничний чізкейк:

  • Збризніть 20-сантиметрову форму для випічки зі знімними стінками кулінарним спреєм.
  • Для основи: Розтоплене вершкове масло змішайте з медом. Вмішайте в цю суміш крихти крекерів.
  • Щільно утрамбуйте на дні форми, формуючи 2-сантиметрові стінки. Покладіть в морозильник.
  • Для начинки: Змішати желатин і окріп в мисці, поки желатин повністю не розчиниться.
  • Сир подрібніть в кухонному комбайні до вершкової консистенції.
  • Змішайте желатин, сир, цукор і екстракт в кухонному комбайні до однорідної суміші. Налийте в підготовлену основу, розгладьте.
  • Накрийте форму і поставте в холодильник приблизно на 4 години, поки начинка не застигне.
  • Для верхнього шару: Вимийте і обсушіть полуницю, видалите стеблинки. Розріжте кожну вздовж на 4 частини і викладіть в миску, додайте джем і злегка перемішайте.
  • Зніміть стінки форми з чізкейк і викладіть його на сервірувальне блюдо.
  • Зверху прикрасьте ягодами і, за бажанням і можливості, листочком м’яти.
  • Приємного апетиту!