26 березня 2016, 10:00

Десерти

Домашні снікерси

Навіщо нам купувати готові снікерси, які невідомо чим напхані? Ми приготуємо самі наші домашні снікерси, і вийдуть вони набагато корисніше і смачніше магазинних!

Інгредієнти для приготування домашніх снікерсів:

Для першого шару:

  • 200 г молочного шоколаду
  • 50 г цукерок-ірисок (іриски можна також приготувати за цим рецептом)
  • 50 г вершкового масла

Для другого шару:

  • 4 столові ложки вершкового масла
  • 1 склянка цукру
  • 1/4 склянки згущеного молока
  • 1,5 склянки зефірного крему
  • 50 г арахісового масла
  • 1 чайна ложка ваніліну
  • 1,5 склянки нарізаного солоного арахісу

Для третього шару:

  • 400 г цукерок-ірисок
  • 1/4 склянки густих вершків

Для четвертого шару:

  • 200 г молочного шоколаду
  • 50 г цукерок-ірисок
  • 50 г вершкового масла

Для зефірного крему:

  • 3 білка
  • 2 столових ложки варення
  • 3 столових ложки цукру
  • 1 чайна ложка желатину
  • 1/4 склянки води
  • 1/4 чайної ложки солі

Як приготувати домашні снікерси:

1) Для першого шару:

У маленькій каструлі на слабкому вогні розтопити молочний шоколад, іриски і масло. Гарненько перемішати до утворення однорідної маси. Залити суміш в деко (22,5 см х 32,5 см), змащене маслом. Використовуючи шпатель, розгладити поверхню маси і поставити в холодильник.

2) Для зефірного крему:

Желатин всипати у воду, гарненько перемішати і залишити на 40-50 хвилин набухати. Збити білки з дрібкою солі. Варення процідити, змішати з цукром. Варити 7 хвилин на маленькому вогні. Потім поступово влити в розчинений желатин. Туди ж додати збиті білки. Ретельно розмішати. Закрити харчовою плівкою.

3) Для другого шару:

У середній каструлі розтопити вершкове масло на середньому вогні. Змішати з цукром і згущеним молоком. Після того, як суміш закипить, варити ще 5 хвилин, постійно помішуючи. Потім зняти з вогню і швидко перемішати з зефирным кремом, арахісовим маслом і ваніллю. Додати горіхи. Дістати деко з холодильника. Залити зефірну суміш поверх першого шару. Використовуючи шпатель, акуратно розгладити суміш рівним шаром. Прибрати в холодильник.

4) Для третього шару:

Покласти цукерки-іриски в середню каструльку. Змішати з вершками. Варити на слабкому вогні, постійно помішуючи, поки суміш повністю не розтане і не придбає однорідну консистенцію. Дістати деко з холодильника. Залити ирисовую масу поверх другого шару, розгладити поверхню маси шпателем і прибрати в холодильник.

5) Для четвертого шару:

У маленьку каструльку додати молочний шоколад, іриски і масло. Готувати на слабкому вогні, постійно перемішуючи до утворення однорідної маси. Залити поверх третього шару і розгладити шпателем. Прибрати в холодильник мінімум на 1 годину.

Розрізати на квадрати, подавати охолодженими.

Приємного апетиту!

Завантаження…