31 січня 2017, 1:45

Десерти

Домашній яблучний зефір: 30 хвилин і солодке ласощі готово!

Зефір — це улюблені ласощі як дорослих, так і дітей. Він не тільки смачний, але і дуже простий у приготуванні. Слово «зефір» перекладається з французької як «легкий вітерець». Це не дарма. Якщо правильно визначити пропорції, зефір вийде неймовірно ніжним і повітряним. Такий десерт найкраще подавати до чаю або кави без цукру. Приготуйте домашній яблучний зефір і насолоджуйтеся!

Інгредієнти для приготування домашнього яблучного зефіру:

  • 250 г яблучного пюре
  • 250 г цукру для пюре
  • 475 г цукру для сиропу
  • 1 білок
  • 11 г желатину
  • 160 мл води
  • 1 пакетик ваніліну
  • цукрова пудра

Як приготувати домашній яблучний зефір:

  • Готуємо пюре: запечіть яблука в духовці, очистіть і подрібніть в пюре.
  • До пюре додати цукор і ванілін. Залиште на деякий час. Якщо Ви використовуєте готове яблучне пюре, то цукру можна взяти менше.
  • Попередньо замочений желатин поставте на повільний вогонь. Помішуйте. Готуйте до повного розчинення.
  • Готуємо сироп: всипте цукор у воду і перемішайте. Варіть сироп на середньому вогні до тих пір, поки маса не стане тягучою. Додати розчинений желатин, зніміть каструлю з вогню, перемішайте.
  • Додайте в яблучне пюре половину білка.
  • Збивайте масу блендером протягом 1 хвилини. Потім додайте другу половину білка і збивайте до утворення пишної маси.
  • Додайте сироп з желатином.
  • Продовжуйте збивати, щоб маса стала білою і повітряної.
  • Викладіть зефірну масу на пергамент у вигляді невеликих круглих коржів. Робити це потрібно дуже швидко.
  • Залиште зефір підсихати мінімум на день. Готовий десерт посипте цукровою пудрою.
  • Домашній яблучний зефір готовий. Можете покликати друзів в гості на чаювання.

    На сайті «Рецепти Смачненького» є ще рецепти зефіру і десертів з зефіром:

    Домашній зефір

    Зефірний торт

    Холодний торт з зефіром

    Домашні снікерси

    Приємного апетиту! І не забудьте поділитися з друзями рецептом!

    Джерело

    Завантаження…