10 квітня 2016, 12:47

Другі страви, Закуски

Домашня Шаурма

Шаурма — близькосхідне блюдо арабського походження з піти або лаваша, начиненого рубаним смаженим халяльним м’ясом. У християнських країнах може зустрічатися і свинина. /Вікіпедія/

Це просте, недороге і обалденно смачна страва, яке, до того ж, дуже швидко готується. Його можна подати на сніданок, як самостійне блюдо, або до обіду в якості закуски.

Інгредієнти для приготування:

  • Куряче філе 400 г
  • Лаваш 1 шт.
  • Огірок свіжий 1 шт.
  • Помідор свіжий 1 шт.
  • Капуста 100 г
  • Морква по-корейськи за смаком
  • Кетчуп смаком
  • Майонез за смаком
  • Сіль, спеції за смаком

Приготування шаурми:

  • Курку ріжемо кубиками, додаємо спеції, сіль і обсмажуємо на сковороді до золотистої скоринки.
  • Тим часом, так само кубиками, нарізаємо огірок, помідор, капусту.
  • Коли курицаа трохи підсмажилася, змішуємо її з капустою.
  • Лаваш ріжемо навпіл, з нього будемо робити 2 шаурми.
  • Ділимо половинку лаваша подумки навпіл і на середину однієї половинки, поперек, кладемо тоненьку смужку майонезу.
  • Потім на нього викладаємо курку з капустою.
  • На них — морква.
  • І завершальний шар — помідори і огірки. Поливаємо зверху кетчупом і, за бажанням, майонезом.
  • Загортаємо лаваш рулетиком, попередньо підігнувши краї так, щоб начинка не випадали.
  • Ось і все, наша шаурма готова! Приємного апетиту!

    Завантаження…