8 жовтня 2018, 9:37

Птиця

Фарширована опеньками курка — затишне і тепле осіннє блюдо

Фарширована опеньками курка — справжнє осіннє блюдо, затишне і тепле. Підійде як для святкового столу, так і на вечерю. Ніжне куряче м’ясо під хрусткою скоринкою не залишить байдужим нікого. Опеньки роблять куряче м’ясо неймовірно соковитим і ароматним. Спробуйте і переконайтеся самі.

Інгредієнти на 6 порцій:

Основні:

  • курка-тушка 2 кг
  • опеньки заморожені 600 г
  • перець болгарський 1 шт.
  • цибуля ріпчаста 2 шт.
  • часник 2 зубчики
  • кріп свіжий 3 гілочки
  • сіль за смаком
  • перець чорний мелений за смаком

Для змазування:

  • майонез 2 ст. л.
  • карі 1 щіпка
  • бальзамічний соус 1 ч. л.
  • оливкова олія 1 ст. л.
  • сіль за смаком
  • перець за смаком

Як готується фарширована опеньками курка:

Крок 1

Тушку курки добре помиємо і обсушим.

Крок 2

Акуратно відокремлюємо шкіру від грудки. Під час зняття шкірки нам зустрінуться крильця. Відрізаємо їх по суглобу, вони залишаться цілими.

Крок 3

Перевертаємо курочку і відокремлюємо шкіру від спинки.

Крок 4

З стегенець знімаємо шкіру, відокремлюємо гомілки, відрізавши по суглобу (вони теж залишаться цілими).

Крок 5

У підсумку вийде ось така картина: шкіра з крилами і гомілками і м’ясо на кістках. М’ясо знімаємо з кісток і подрібнюємо в кухонному комбайні.

Крок 6

Підготуємо необхідні інгредієнти для начинки. Опеньки, болгарський перець, цибулю, кріп і часник. Спеції візьміть за смаком.

Крок 7

Нарізаємо овочі.

Крок 8

Опеньки розморожуємо. Великі гриби нарізаємо, маленькі залишаємо.

Крок 9

У невеликій кількості олії обсмажуємо цибулю до м’якості. Засипаємо опеньки і обсмажуємо, поки не випарується зайва рідина.

Крок 10

Додаємо болгарський перець, часник, солимо і перчимо. Обсмажуємо все разом хвилин 5.

Крок 11

Вимикаємо плиту, додаємо кріп і перемішуємо овочі.

Крок 12

Курячий фарш і овочеву основу змішуємо.

Крок 13

Ось так буде виглядати готова начинка.

Крок 14

Перед тим, як фарширувати шкіру, зашиваємо нижню частину. Я це роблю чорними нитками, щоб легко можна було знайти шов в готової курки.

Крок 15

Розподіляємо начинку в курки і зашиваємо шийку.

Крок 16

Для естетичного вигляду пов’язуємо крильця і гомілки. За допомогою кулінарної нитки надаємо форму курочці.

Крок 17

Зробимо соус для обмазування курочки.

Крок 18

Добре змащуємо курочку з усіх боків. Не забудьте промазати під крильцями і ніжками. Кладемо курку на деко. Для аромату я поклала на деко лавровий лист і тархун.

Крок 19

Запікаємо курку 50 хвилин при температурі 200°С. За цей час 3 рази поливаємо курку соком, що виділився.

Крок 20

Перед подачею знімаємо всі нитки і шви.

Крок 21

Дуже смачно і соковито.

Крок 22

Відрізаємо шматочок курочки і угощаемся.

Крок 23

Сочнейшая і смачна начинка з курки та грибів. Приємного апетиту!

Джерело

Завантаження…