6 серпня 2015, 6:49

Перші страви

Французький цибульний суп

Цибулевий суп —один з фаворитів французької кухні: дуже простий і бюджетний. Його можна скуштувати практично в будь-якому ресторані або барі-бістро. Просто дивно, як із звичайного лука виходить таке смачне та вишукане блюдо.

Секрет простий — цибуля потрібно не просто смажити, а карамелезировать, і замість води використовувати хороший м’ясний бульйон і біле вино. Нічого складного в цьому немає, суп виходить смачний і ароматний, як у Франції. Суворо дотримуйтесь рецептом:

Інгредієнти для приготування французького цибульного супу:

  • цибуля — 3 штуки
  • французький багет — 12 шматків
  • масло вершкове — 1 столова ложка
  • цукор — 1,5 столових ложки
  • оливкова олія extra virgin — 2 столових ложки
  • м’ясний бульйон — 750 мл
  • біле сухе вино — 150 мл
  • сіль — за смаком
  • мелений чорний перець — за смаком
  • свіжий чебрець — 1 столова ложка
  • твердий сир — 100 г

Приготування французького цибульного супу:

  • Цибулю наріжте тонкими півкільцями.
  • У каструлі розігрійте оливкову олію, розтопіть в ній вершкове масло, додайте цибулю. Обсмажуйте його близько 5 хвилин, не забуваючи помішувати.
  • Зменшіть вогонь, додайте цукор і обсмажуйте його ще 15 хвилин, наполовину накрийте каструлю кришкою.
  • Приправте сіллю і перцем за смаком, готуйте без кришки ще хвилин 30, поки цибуля не стане карамельного кольору.
  • Додайте вино, бульйон, доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і варіть 30-35 хвилин, поки суп не стане значно густіше.
  • Розігрійте духовку до 200 градусів. На застелений пергаментом деко розкладіть шматки багета. Запікайте в духовці до золотистого кольору.
  • Розлийте суп по вогнетривким глиняним формами, укладіть зверху шматок багета, посипте сиром.
  • Запікайте в духовці, поки сир не стане золотистим — 5-7 хвилин при 180 градусах.
  • Відразу ж подавайте.
  • Приємного апетиту!