17 листопада 2016, 2:05

Другі страви Птах

Фрікасе з курки з овочами

Фрікасе – це рагу з білого м’яса в білому соусі. Готують фрікасе з будь-якого м’яса, але частіше з білого курячого. Зазвичай додають печериці та овочі, а як гарнір подають відварну рис. Сьогодні у нас рецепт фрікасе з курки з овочами.

Інгредієнти на 4 порції фрікасе з курки з овочами:

  • 700-750 г філе курячої грудки
  • 200 г печериць
  • 3 столові ложки оливкової олії
  • 50 г вершкового масла
  • 2 кубики курячого бульйону (або Ваші улюблені приправи)
  • 1 склянку рису длиннозернового
  • 4 столових ложки нежирної сметани (15-18% жирності)
  • 1 упаковка заморожених овочів для смаження
  • 2 штуки цибулі-шалот
  • Сіль
  • Мелений білий перець

Приготування фрікасе з курки з овочами:

  • Філе курячої грудки наріжемо великими шматочками. Посолити, поперчити, обсмажимо на вершковому маслі до золотистої скоринки.
  • Печериці наріжемо часточками і обсмажимо на вершковому маслі.
  • Заморожені овочі для смаження, не розморожуючи, обсмажимо на оливковій олії протягом 4-5 хвилин. Додамо печериці, приправу і перемішаємо.
  • Додамо смажену курку, бульйонний кубик або приправи, заллємо двома склянками води. Тушкуємо до готовності, посолити і поперчити.
  • Цибулю-шалот наріжемо дрібними кубиками, обсмажимо на вершковому маслі, додамо рис, перемішати. Увіллємо 3 склянки води, додати бульйонний кубик або приправи. Після закипання накриємо кришкою і поставимо в розігріту до 160°С духовку. Запікаємо під кришкою, періодично перемішуючи.
  • У готовий рис додамо сметану, перемішати. Наповнимо рисом чайну чашку і, перевернувши, викладемо на блюдо. Навколо рису викладемо гаряче фрикасе. Прикрасимо свіжою зеленню.
  • Приємного апетиту!