20 грудня 2015, 4:39

Закуски

Гаряча закуска з яєць

Чи багато ми знаємо гарячих страв з яєць? Якщо почати згадувати, то багато згадають яєчню і омлет і на цьому всі відомі страви закінчаться. Дуже смачна і оригінальна гаряча закуска з яєць з помідорами, руколою, анчоусами або каперсами швидко і просто готується і дуже яскраво і святково виглядає.

Час на підготовку: 20 хв

Час приготування: 12 хв

Інгредієнти на 8 порцій гарячої закуски з яєць:

  • 8 свіжих яєць,
  • сіль,
  • 1/4 пучка руколи,
  • 1 невеликий помідор,
  • 1 ч. ложка консервованих каперсів або 4 філе анчоусів,
  • 1-2 ч. ложки вершкового масла

Також Вам знадобляться:

  • ємність з широким дном
  • 8 формочок з вогнетривкого скла
  • блюдце

Як готується гаряча закуска з яєць:

  • У ємність з широким дном налити воду (висотою на два пальці). Воду нагріти.
  • Скляні формочки змастити зсередини вершковим маслом.
  • В блюдце розбити яйце, намагаючись зберегти жовток цілим, трохи посолити і перелити у форму.
  • Інші формочки заповнити так само і акуратно занурити в гарячу воду.
  • Залишити на середньому вогні на 12 хв.
  • За цей час підготувати інші інгредієнти.
  • Рукколу промити, струсити воду і дрібно нарізати.
  • З помідорів зняти шкірку і видалити насіння, м’якоть нарізати кубиками.
  • Каперси відкинути на сито, анчоуси помити і обсушити.
  • До яйцям викласти кубики помідорів, рукколу, каперси або філе анчоусів.
  • Подавати гарячу закуску з яєць відразу після приготування.

    Які ще страви з яєць можна знайти на наших Вкуснятинках:

    9 апетитних страв з яєць за 5 хвилин

    «Яєчні гнізда» на сніданок

    Новорічна закуска з яєць «Сніговик»,

    а також різноманітні омлети, запіканки, закуски…

    Приємного апетиту!

    Завантаження…