18 березня 2016, 1:17

Напої

Гарячий шоколад по-французьки

Дивовижно смачний гарячий шоколад по-французьки! Замість сметани, щоправда, французькі cuisiniers — любителі додають лише молоко, але попередньо підігріте і змішане з кукурудзяним борошном.

Мед, віскі або будь-який інший лікер, щіпка кави або іншого інгредієнта — в рецептах гарячого шоколаду немає табу, інтуїція, власні смакові пристрасті грають тут головну роль.

Інгредієнти для приготування гарячого шоколаду по-французьки :

  • Молоко — 3 чашки
  • Сметана (35 %) — 1 чашка
  • Цукровий пісок — ¼ чашки
  • Подрібнений чорний шоколад — ¼ чашки
  • Щіпка солі
  • Ванільний цукор — 1 чайна ложка

Приготування гарячого шоколаду по-французьки :

  • У великій каструлі змішуємо дві чашки молока і півчашки сметани, підігріваємо на маленькому вогні, не доводячи до кипіння.
  • В іншій ємності змішуємо і збовтуємо шоколад, цукор і сіль.
  • В отриману суміш додаємо чашку молока і ванільний цукор.
  • Додаємо все у велику каструлю, добре змішуємо і залишаємо на вогні приблизно дві хвилини, потім розливаємо по ємностях.
  • Залишилися півчашки сметани збиваємо віником.
  • Отриману повітряну пінку чайною ложкою акуратно кладемо поверх гарячого напою.
  • Сметана поглинає цукор і створює більш м’який шоколадний смак, зігріваючий і об’ємний.
  • Приємного апетиту!