22 лютого 2016, 3:25

Перші страви

Гороховий суп

А ви знаєте, що 1 порція горохового супу забезпечує організм половиною рекомендованої добової дози клітковини? Для тих, хто сидить на дієті, — це супер-важливо, так як гороховий суп нормалізує травлення. Замість сосисок можна додати в суп сир тофу (близько 125 р), а замість вершків — соєвий крем: такий вегетаріанський варіант теж буде приголомшливо смачний.

Калорійність: 396 ккал в 1 порції

Інгредієнти на 4 порції горохового супу:

  • 1 цибулина
  • 1 столова ложка рослинної олії
  • Півлітрова банка розбухлого жовтого гороху
  • 1 л овочевого бульйону
  • 2 сосиски в натуральній оболонці (120 г)
  • Петрушка
  • 80 мл вершків
  • Сіль, перець

Як приготувати гороховий суп:

  • В пів-літрову банку насипати сухий жовтий горох, приблизно 2/3 банки і заливаємо водою. Даємо гороху настоятися кілька годин, щоб він добре розбухнув.
  • Лук очистимо і подрібнити. Нагріємо в сковороді рослинне масло і обсмажимо цибулю до золотистого кольору.
  • Доведемо бульйон до кипіння і додамо в нього набряклий горох. Будемо готувати під кришкою на повільному вогні до напівготовності.
  • Додамо в суп цибулю, приправимо сіллю і перцем і продовжимо готувати на повільному вогні до повного розм’якшення гороху.
  • Сосиски в натуральній оболонці наріжемо скибочками. Вимиємо петрушку, струснемо її від води і дрібно наріжемо тільки зелень — без стебел.
  • Додамо в каструлю з супом вершки і добре перемішати. При необхідності можна збити суп ручним блендером.
  • Додамо дрібно нарізану петрушку і сосиски, доводимо суп до кипіння ще раз і відразу ж подаємо до столу.
  • Приємного апетиту!

    Завантаження…