30 жовтня 2018, 10:46

Заготовки

Гострі мариновані баклажани на зиму

Мариновані баклажани на зиму швидко можна зробити навіть в тому випадку, якщо ви готуєте їх вперше.

Цей рецепт гарний тим, що використовується мало інгредієнтів.

Процес нескладний, а закуска виходить дуже смачною!

Продукти

  • 1,5-2 кг баклажанів
  • 0,5-1 голівка часнику
  • парасольки кропу, можна сухі
  • соняшникова олія для смаження

Заливка:

  • на 0,5 л. води
  • 1 склянка цукру
  • 1 ст. ложка солі
  • 0.5 ч. л. оцту 70%

Цієї кількості заливки вистачає на 3 банки по 0,5 л.

Приготування маринованих баклажанів:

Процес дуже простий:

Баклажани помити, нарізати кружечками 1см — 1,5 см завширшки, посолити,

Обсмажити з двох сторін на рослинній олії

Викласти шарами смажені баклажани,

часник,

парасольки кропу.

Робимо заливку:

У воду додати сіль,

цукор.

Поставити на вогонь і перед закипанням додати оцет.

Коли заливка закипить, виливаємо її в банку з баклажанами:

Наливаємо в каструлю воду, кладемо тканина на дно і ставимо стерилізувати

банки 1 л — на 15-20 хвилин після закипання.

Закриваємо прокип’яченої кришкою – під машинку або гвинтовий

Ось і все мариновані баклажани на зиму ви приготували – швидко і просто!

Приємного апетиту!

Джерело

Завантаження…