8 грудня 2015, 10:18

Перші страви

Гострий суп зі свинини з квасолею

Для тих, хто любить погостріше, спеціально цей рецепт. Гострий перчик внесе в суп легку пікантність.

Інгредієнти для гострого супу з квасолею:

  • 200 г сухої чорної квасолі або будь-який інший
  • 400 г помідорів у власному соку
  • 300 г свинини
  • 1 цибулина
  • 3 стебла селери
  • 5 зубчиків часнику
  • 1 їдальня ложка борошна
  • 1 чайна ложка порошку чилі
  • 0.5 чайної ложки меленого коріандру
  • 1 гострий перчик
  • 1 чайна ложка меленої зіри
  • 1.5 л м’ясного бульйону
  • сіль за смаком
  • 2 столових ложки рослинного масла

Приготування гострого супу з квасолею:

Квасоля замочіть у холодній воді на ніч. Потім поміняйте воду і відваріть квасолю до готовності, приблизно півгодини.

Цибулю і селеру подрібнити, гострий перець наріжте дрібними шматочками .

М’ясо наріжте середніми шматочками, потім покладіть їх у миску, додайте борошно і перемішайте так, щоб борошно покривала кожен шматочок.

У сотейнику з товстим дном розігрійте олію на сильному вогні. Покладіть туди м’ясо і обсмажте до золотистої скоринки. Це займе близько 7 хвилин. Потім перекладіть м’ясо на тарілку.

Вогонь зменшити до середнього і покладіть в сотейник лук з селерою. Посмажте їх, помішуючи, близько 6 хвилин. Потім додайте часник, гострий перець, коріандр, зіру і порошок чилі. Знову посмажте, помішуючи, приблизно хвилину.

Поверніть м’ясо в сотейник. Додати розім’яті томати з соком і влийте бульйон. Посоліть за смаком і доведіть до кипіння.

Потім зменшіть вогонь до мінімуму і варіть суп під кришкою до повної м’якості м’яса, приблизно 25-30 хвилин. За 5-7 хвилин до готовності додайте в суп відварену квасолю.

Приємного апетиту!