8 вересня 2018, 12:58

Другі страви

Гречаний суп з грибами і картопляними галушками

Ще один смачний супчик з грибами, а галушки вийшли дуже ніжними… і всі разом просто супер!

Знадобиться:

  • куряча грудка
  • 2,5-3 літра води
  • 250 гр. шампіньйонів
  • 1\2 склянки гречки 1 цибулина
  • 1 невелика морква
  • цибуля порей
  • 1 лавровий лист
  • зелень петрушки за смаком
  • сіль за смаком

для галушок

  • 2-3 невеликих картоплі
  • 1 яйце
  • 3-4 ст. ложки борошна
  • щіпка солі

Приготування:

Курячу грудку порізати на шматочки, залити водою, посолити, варити до готовності.

Гречку перебрати, злегка обсмажити на сухій сковороді.

Гриби очистити, порізати

обсмажити на рослинній олії доки не випарується рідина

додати моркву терту на тертці і подрібнену цибулю, обсмажити все разом

Картоплю відварити (у мене тут один великий картопля, поділений на три частини)

Розім’яти

Додати яйце

Перемішати

Додати сіль і борошно

Перемішати. Повинно вийде густе тісто, але таке щоб його можна було брати ложкою.

Куряча грудка зварилася. Додаємо гречку і лавровий лист

Чайною ложечкою в бульйон опускати невеликі шматочки тіста, перешкодити


Як тільки галушки спливуть (спливають вони практично відразу) додати обсмажені гриби з овочами. Перемішати, дати закипіти, варити ще 3-4 хвилини, поки галушки не зміцніють.

Готово! Ммммммм…. смакота! Вірите?

Приємного апетиту!

Джерело