23 жовтня 2016, 6:37

Другі страви М’ясо

Гречаники

Апетитні, ситні і дуже смачні гречаники сподобаються вашим близьким і, можливо, замінять у вашій родині банальні котлети.

Інгредієнти для приготування гречаників:

  • 0,5 кг м’ясного філе
  • 150 г гречаної крупи
  • 2 яйця
  • 2 цибулини
  • 200 г домашнього томатного соусу
  • сіль, перець — за смаком
  • борошно для панірування
  • рослинна олія для обсмажування

Приготування гречаників:

  • Гречану крупу перебрати, промити холодною водою. Всипати в киплячу підсолену воду і відварити до готовності. Остудити.
  • М’ясо разом з однією цибулиною прокрутити на м’ясорубці.
  • Додати у фарш обидва яйця, посолити і поперчити, ретельно перемішати.
  • З’єднати м’ясний фарш з відвареного гречкою, знову добре перемішати.
  • З фаршу сформувати гречаники у формі котлет, запанірувати їх у борошні.
  • Обсмажити наші гречаники на рослинному маслі з двох боків до золотистої скоринки.
  • Другу цибулину нарізати півкільцями і обсмажити на олії до золотистого кольору.
  • Влити томатний соус і злегка прогріти. Домашній томатний соус можна замінити покупними томатним соусом або томатною пастою, розведеною з водою у співвідношенні 1:1.
  • У сковороду з соусом викласти гречаники, накрити кришкою і довести до готовності на невеликому вогні протягом 20-25 хвилин.
  • Приємного апетиту!