12 лютого 2016, 12:43

Заготовки

Грушеве варення

Це грушеве варення заповнить всю кімнату своїм ніжному ароматом ванілі і бадьяну. Це не повсякденна смородинове варення, яке заготовлюється літрами. Грушеве варення приємно їсти з особливих випадках, наприклад, в компанії подруг.

Інгредієнти для приготування грушевого варення:

  • Цукровий пісок – 4 склянки
  • Ванільний цукор – третину склянки
  • Бадьян – 1 зірка
  • Лимонна кислота – пів чайної ложечки

Як приготувати грушеве варення:

Груші необхідно помити і очистити їх від шкірки. Видалити серединку і наріжте невеликими скибочками. Часточки груш залийте водою і нехай варяться 20 хвилин.

З каструлі, в якій варилися груші, візьміть дві склянки води, а груші киньте на друшлаг.

У ці склянки з водою, додайте цукор, ванільний цукор і бадьян. Трохи поваріть на невеликому вогні, щоб цукор повністю розчинився і додайте лимонну кислоту. Ретельно перемішайте.

У сироп закидаємо груші і варимо, а точніше тушкуємо, хвилин 30-40, іноді знімаючи пінку. Залишається тільки розлити його по банках, видаливши зірочку бадьяна.

Дайте йому охолонути і тоді ставте в холодильник. Воно Вас обов’язково порадує на найближчому чаювання!

Любите солодке? Тоді на зиму потрібно запасатися всім натуральним! На нашому сайті Ви знайдете багато смачних рецептів заготовок:

Варення з нектаринів з імбиром

Бананове варення

Варення-п’ятихвилинка з яблук

Гарбузове повидло з яблуками і апельсиновою цедрою

Приємного апетиту!

Завантаження…