12 квітня 2016 року, 12:04

Випічка

Грушевий пиріг з горіхами

Дуже ніжний і делікатний пиріг, який більше нагадує торт, особливо, якщо подавати його зі збитими вершками або морозивом. При бажанні пиріг можна покрити цукровою глазур’ю або шоколадною помадкою.

Калорійність: 290 ккал в 1 порції

Інгредієнти на 12 порцій грушевого пирога з горіхами:

  • 6 груш
  • 150 г нарізаних волоських горіхів
  • 100 г арахісу або фундука
  • 250 г борошна
  • 150 г цукрової пудри
  • 120 г розм’якшеного вершкового масла
  • 1 пакетик порошку для випічки (розпушувача)
  • ½ Чайної ложки меленого імбиру
  • 3 яйця
  • Сік 1 лимона
  • 1 щіпка солі

Також:

  • Цукрова пудра
  • 2 столові ложки лимонного соку

Приготування грушевого пирога з горіхами:

  • Очистити груші від шкірки і насіння, наріжте м’якоть дрібними кубиками і відразу ж змішайте з лимонним соком.
  • Борошно змішайте з розпушувачем, сіллю і меленим імбиром.
  • В окремій мисці збийте яйця з цукром і розм’якшеним вершковим маслом, поступово введіть борошно, подрібнені горіхи і в кінці груші. Все добре перемішайте.
  • Роз’ємну форму змастіть маслом і посипте борошном. Перекладіть підготовлене тісто у форму.
  • Випікайте пиріг в попередньо розігрітій духовці при температурі 180 °С протягом приблизно 1 години.
  • Остудіть пиріг прямо у формі, а потім вийміть з форми і охолодіть на решітці.
  • За допомогою кисті змастіть пиріг лимонним соком і припудріть цукровою пудрою.
  • Подавайте пиріг зі збитими вершками.
  • Приємного апетиту!

    Завантаження…