3 грудня 2015, 12:14

Випічка

Хачапурі по-тбилисски

Я ніколи не була в Тбілісі, тому з 100% вірогідністю не можу сказати, роблять там такі хачапурі. Але я слідувала рецептом, який називається хачапурі по-тбилисски, і мені здалося це блюдо смачним. Правда, з цієї кількості інгредієнтів виходить 4 величезних хачапурі (діаметром 20-22 см), є їх треба гарячими, а для цього потрібно багато народу. Так що, починаючи готувати, розраховуйте свої сили в поїданні цих сирних пирогів.

Інгредієнти для приготування хачапурі по-тбилисски:

  • Кефір 500 мл
  • Борошно пшеничне 1 кг
  • Сода харчова 3 р
  • Яйця курячі сирі 3-4 штуки
  • Сулугуні 600 г (якщо немає сулугуні, можна взяти будь-який твердий сир)

Як приготувати хачапурі по-тбилисски:

  • У миску з кефіром розбиваємо 2 яйця і просіваємо борошно з додаванням соди. Мені подобається, коли кефір дуже кислий, тоді він краще реагує з содою і виходить більш пухке тісто. Кількість борошна може бути трохи менше або більше, тому її краще додавати не всю відразу, щоб потім можна було додати.
    Все перемішуємо.
  • У результаті повинно вийти досить м’яке тісто, не прилипающее до рук. Для вимішування і розкочування тіста швидше за все знадобиться ще борошно, так що я вказую її в інгредієнтах.
  • Для начинки натираємо сир на крупній тертці і додаємо туди одне-два сирих яйця (залежно від розміру яєць — начинка не повинна бути рідкою).
  • Тісто ділимо на 4 рівні частини. Кожну частину ділимо на 2 — одну трохи більше іншої. Розкачуємо з цього тесту коржі товщиною приблизно 0,5 см. Не робіть товсті коржі, т. к. тісто ще підніметься і занадто товсте тісто буде здаватися важким. Діаметр коржі повинен бути трохи більше діаметру сковороди, щоб потім хачапурі вийшли розміром з сковороду.
  • На велику корж викладаємо чверть сирної начинки і розподіляємо її рівномірно, трохи відступивши від країв.
  • Меншу корж кладемо зверху і защипуємо краю приблизно так:
  • На сковороду кладемо корж швом вниз і готуємо під кришкою на маленькому вогні 6-8 хвилин. Через це час коржик збільшиться в розмірах, можуть з’явитися пухирі. Я пробувала готувати на вершковому маслі, як у рецептє, але мені більше сподобалося без масла.
  • Перевертаємо хачапурі і смажимо з іншого боку, вже без кришки ще хвилини 3-4.
  • Найзручніше розрізати ці хачапурі як пиріг і відразу ж подавати, поки вони гарячі і сирна начинка не застигла.
  • Що ще наш сайт пропонує Вам з сирних страв:

    Сирні палички до супу і перекусу

    Сирний пиріг

    Пиріг з лаваша з сиром

    12 неймовірних страв з сиром

    і ще дуже багато вкуснятинок з сиром

    Приємного апетиту!

    Завантаження…