22 жовтня 2018, 10:28

Випічка

Хала на заквасці

Хала на заквасці — дуже вдалий рецепт від Maggie Glezer з книги «A Blessing of Bread», яким особливо зрадіють ревнителі «бездріжджовий» випічки. Єдине що я тут наступного разу зміню, це кількість цукру, ми любимо трохи солодший.

Для початку освіжаємо стартер.

Для цього беремо:

  • 2 чайної ложки пшеничного борошна хлібної
  • 2 чайної ложки води кімнатної температури
  • 1 чайну ложку пшеничного або житнього стартера

Все добре перемішати, накрити і залишити на 8-12 годин при кімнатній температурі.

Для густої закваски:

  • 35 р освеженного стартера
  • 135 г пшеничного борошна хлібної
  • 80 г води кімнатної температури

Все добре перемішати, накрити і залишити на 8-12 годин (на ніч) при кімнатній температурі.

Густа закваска до бродіння
Закваска після 10 годин бродіння

Для тіста:

  • 220 г пшеничного закваски
  • 400 г пшеничного борошна хлібної
  • 60 г трохи теплої води
  • 3 яйця
  • 60 г цукру або 65 г меду з м’яким смаком
  • 8 г солі
  • 55 г рослинної олії

Ще:

  • 1 яйце для змащування
  • Мак і/або кунжут для посипання

Хала на заквасці. Приготування:

У день випічки: у велику чашку для замісу тіста дати воду і закваску, все добре перемішати ложкою або віночком, щоб закваска розійшлася. Постійно розмішуючи, додати яйця, цукор, сіль і рослинне масло, заважати, поки все не змішається.

Додати борошна і замісити тісто, місити комбайном хвилин 8-10 або вручну хвилин 15, повинно вийде гладке, туговатое тісто. Якщо необхідно, додайте борошно або воду, щоб отримати тісто потрібної консистенції.

Покласти тісто в злегка змащену миску, накрити і поставити на 2 години при кімнатній температурі на расстойку, може бути, що тісто підійде дуже мало.

Розділіть тісто на 2 частини і кожну частину на стільки частин скільки джгутів ви будете плести халу, я робила з 4-х джгутів.

З кожної частини зробити кулю, накрити рушником або плівкою і залишити відпочити 10-20 хвилин.

Кожну кульку розкачати в джгут і сплетіть коси.

Покладіть коси на застелений папером для випічки деко, накрийте добре плівкою або упакуйте деко у великий поліетиленовий мішок і поставте щоб підійшло, поки обсяг кос не збільшиться в 3 рази, приблизно на 5 годин ( у мене коси підходили рівно 5 годин).

Заздалегідь прогрійте духовку на 180 градусів.

Яйце розбовтати з дрібкою солі і змастити ним підійшли коси. За бажанням посипати маком і/або кунжутом. Випікати 25-30 хвилин.

Готові коси повністю остудити на решітці.


Джерело

Завантаження…