31 серпня 2016 року, 11:21

Випічка

Хмиз на мінеральній воді

Цей хмиз на мінеральній воді може бути Вам знайомий під назвою «пахлава медова». Рецепт дуже простий і готується швидко і легко. Виходить дуже смачно! Якщо хочете похрумтіти, тоді знайомтеся з рецептом.

Інгредієнти для приготування хмизу:

  • 3 склянки борошна
  • 1 склянку мінералки
  • 1 чайна ложка цукру
  • 1 щіпка солі
  • 3 столових ложки горілки
  • 1 їдальня ложка сметани (не обов’язково, але я додаю)

Приготування хмизу:

  • Борошно висипати в миску, зробити поглиблення. У ямку вилити сметану, мінералку, горілку, сіль, цукор і ложкою все добре змішати.
  • Після вимісити до еластичності на столі, присипаному борошном. І нехай тісто тепер трошки полежить під серветкою (щоб не утворилася скоринка). Потім ще раз вимісити.
  • Далі розгортаємо тоненько — близько 1 мм. Щоб зручніше було розкочувати, краще поділити тісто на 5 частин поменше. Отриману пластину не дуже щільно, але й не слабко, скачуємо в рулет*.
  • Беремо гострий ніж і нарізаємо наш «рулет» під кутом 45 градусів на шматочки товщиною близько 2 див. (Щоб при подальшому обсмажуванні тісто не розкручувалося, вільний край я трошки прищипувала до самого останнього обороту тіста.)
  • Розжарюємо рослинну олію (близько 0,5 л) у глибокій сковорідці, обсмажуємо утворені шматочки з двох сторін до смачної золотавості. При обжарке шматочки рулету приоткроются і вийдуть шаруваті шматочки.
  • Обсмажений хмиз викладати на паперовий рушник, щоб вбралися залишки масла.
  • Занурювати в сироп потрібно вже трохи остигнула пахлаву — щоб «хрускіт» не зник.
  • Зверху присипати подрібненими горіхами або цукровою пудрою.
  • Сироп:

    • 1 склянка цукру
    • 2/3 склянки води
    • 1 ч. ложка меду

    Варити на вогні, постійно помішуючи, до тих пір, поки рідина не піде пузыриками.

    *Спочатку я боялася, що тісто злипнеться після скручування, тому розкатаний пласт змащувала маслом. Коли ж масло несподівано закінчилося, останню порцію тесту довелося трошки присипати борошном і на свій страх і ризик скручувати. І скажу, що вийшло навіть КРАЩЕ! Розгорталися у фритюрі шматочки ще красивіше! Візьміть це собі на замітку.

    Приємного апетиту!

    Завантаження…