20 лютого 2017, 2:15

Перші страви

Холодний буряковий суп

Спекотним літнім днем нічого гарячого, природно, не хочеться. Але все-таки ситна і смачна їжа потрібна всім і завжди. І ось тут, поряд з окрошкою, нас може порадувати холодний буряковий суп.

Інгредієнти для приготування холодного бурякового супу:

  • 2-3 буряка середньої величини
  • 4 відварених картоплини середнього розміру
  • 4 варених яйця
  • 2-3 свіжих огірка
  • 100-150 г ковбаси або відвареного м’яса (можна і без м’ясних інгредієнтів, але тоді не буде так ситно)
  • 0.5 чайної ложки лимонної кислоти
  • 0.5 столової ложки солі
  • щіпка цукру
  • зелена цибуля, зелень кропу за смаком
  • 1.5-2 літра води
  • сметана — тарілки

Приготування холодного бурякового супу:

  • Буряк натерти на крупній тертці, скласти в каструлю, налити воду і поставити на вогонь.
  • Коли вода закипить, додати лимонну кислоту, сіль і цукор, знову довести до кипіння.
  • Зняти утворилася пінку, зменшити вогонь і варити 10 хвилин.
  • Готовий відвар остудити, можна поставити каструлю в раковину з холодною водою. Коли охолоне, процідити.
  • Порізати дрібними кубиками огірки, картоплю і ковбасу, перекласти в каструлю, додати порізану зелену цибулю і зелень кропу, перемішати, розвести буряковим відваром до потрібної консистенції, за необхідності ще раз посолити.
  • Розлити по тарілках, додавши сметану за смаком.
  • Приємного апетиту!