7 травня 2016, 12:11

Десерти

Хрусткі горіхові цукерки

Жодне свято не обходиться без цукерок. Зазвичай ми купуємо в магазині, благо різноманітності там достатньо. Але іноді хочеться щось створити власними руками і гордо пригощати своїм творінням сім’ю або друзів. Наші хрусткі горіхові цукерки якраз підійдуть для такого випадку. Готуються швидко і просто, а смак не розчарує. Отже, до справи!

Інгредієнти:

Для цукерок:

  • 2+2/3 склянки солодкої кокосової стружки
  • 500 грам подрібнених горіхів (ступінь подрібнення — за Вашим бажанням)
  • 2+2/3 чашки шоколадних чіпсів

Для глазурі:

  • 80 грам білого шоколаду (розтопленого з 1\2 чайної ложки рослинного масла), або 80 грам гіркого або молочного шоколаду

Як приготувати хрусткі горіхові цукерки:

  • Розігрійте духовку до 180 º с.
  • Рівномірним шаром викладіть кокосову стружку і горіхи на окремі листи. Запікайте, поки трохи не зарум’яняться, приблизно 9 хвилин для горіхів і 10 хвилин для кокосової стружки, помішуючи, щоб не підгоріло. Залиште остуджуватися.
  • Змішайте остиглі горіхи і стружку в мисці.
  • Розтопіть шоколадні чіпси в мікрохвильовці. Додайте отриману масу в кокосово-горіхову суміш і добре перемішайте.
  • Чайною ложкою викладіть у формочки для цукерок і залиште остигати приблизно на 45 хвилин. Якщо немає формочок, можна просто скачати кульки і злегка їх приплюснути.
  • За бажанням всередину кожної кульки можна покласти цілий горішок або половинку, залежно від того, які горіхи Ви використовуєте.
  • Розтопіть шоколад для глазурі. Умочіть кожну цукерку в шоколад. Або зробіть по-іншому. Залийте його в пластиковий пакет із застібкою-блискавкою, закрийте, залишаючи невеликий отвір у куточка. Прикрасьте цукерки, видавлюючи на них шоколад.
  • Кожну цукерку можна прикрасити горішком, посипати кокосовою стружкою або якось за Вашим бажанням.
  • Залиште остигати на 15 хвилин, поки глазур не застигне.
  • Зберігайте цукерки в повітронепроникному контейнері в холодильнику.
  • Приємного апетиту!