17 вересня 2018, 8:45

Закуски

Хрусткі палички з кабачків

Запечені кабачки — дуже смачне і корисне блюдо. Спробуйте приготувати хрусткі палички з кабачків без жиру по вдалому рецептом з покроковими фото. Вони будуть готові за 20 хвилин.

Для цієї страви потрібні молоді і невеликі кабачки з тонкою шкіркою. Масло я рекомендую застосовувати з яскравим смаком: горіхова, кунжутна, оливкова або олія з червоним перцем. В якості приправ ідеально підійдуть трави з італійського набору або за вашим вибором. Для посилення хрусткою структури страва посипається панірувальними сухарями або кунжутним насінням.

Це блюдо виходить дуже цікавою структури і нетривіального смаку. Такі палички низькокалорійні і підійдуть для дієтичного харчування. Можна приготувати на пізню вечерю або взяти з собою на роботу на перекус.

При охолодженні у готового страви зникають хрусткі властивості, але на смак це не відображається. До цих кабачковым паличкам підійдуть будь-які соуси на основі йогурту з зеленню і часником. Доповнити блюдо можна нарізаним стеблом селери і смужками солодкого перцю.

Хрусткі палички з кабачків без жиру

Вам знадобиться:

  • кабачки – 4 штуки;
  • панірувальні сухарі – 1,5 чайні ложки;
  • сушений базилік — 3 гілочки; кріп сухий – 2 гілочки;
  • чебрець — 4 квітки;
  • паприка – 1 чайна ложка;
  • розмарин – 0,5 чайної ложки;
  • сіль велика – 1 чайна ложка;
  • олія рослинна з перцем – 30 мл;
  • сир – 80 р.

Як приготувати:

Сир натерти на крупній тертці.

Трави дрібно змолоти в кавомолці, змішати всі сухі інгредієнти.

Кабачки промити і обсушити. Зрізати краї і розділити овочі на 8-10 частин.

Вилити масло у відповідний лоток і опустити в нього кабачкові палички. Перемішати.

Деко застелити папером для випічки і викласти кабачкові палички.

Посипати їх сухими спеціями і сухарями.

Посипати тертим сиром і запікати в гарячій духовці 15 хвилин.

Готові кабачкові палички викласти на тарілку для подачі.

Прикрасити листочками петрушки і відразу подати.

Хрусткі палички з кабачків готові. Подайте їх з йогуртовим соусом або з пюре із зелені.

Ще страви з кабачків на нашому сайті:

  • Мариновані кабачки
  • Кабачки з м’ясом в клярі
  • Топ-6 рецептів кабачкового рулетів
  • Кабачковий торт з сиром
  • Деруни з кабачками

Джерело