22 квітня 2015, 6:47

Випічка

Хрусткі яблучні пиріжки

Ці незвичайні на смак пиріжки влюбят в себе не тільки справжніх гурманів солодкого, але і також тих, кому не особливо подобається випічка з солодкими начинками.

Інгредієнти для приготування хрустких яблучних пиріжків:

  • яблуко — 2 штуки
  • цукровий пісок — 3 середніх склянки
  • борошно — 4 столові ложки
  • кориця — 2 чайні ложки
  • запашний перець — 1/4 чайної ложки
  • сіль — 1/8 чайної ложки
  • яйце — 1 штука
  • яєчна паста — 10-12 прямокутних шматочків (або Ви можете приготувати тонке тісто за своїм рецептом)
  • вершкове масло — 1 столова ложка
  • кориця (для посипання) — 2 чайні ложки

Приготування хрустких яблучних пиріжків:

  • Розігріваємо духовку до 180 градусів, покриваємо велике деко пергаментом і змащуємо олією.
  • У мисці змішуємо яблука, лимон і цукровий пісок. Додаємо борошно, спеції і сіль.
  • В маленьку миску вбиваємо яйце і перемішуємо.
  • Беремо 1 шматочок пасти і по краях змащуємо його яйцем, потім викладаємо приблизно 2 столові ложки яблучної начинки до одного краю, згинаємо краю і звертаємо в рол.
  • Викладаємо на деко, аналогічно робимо інші роли.
  • Випікаємо протягом 20 хвилин. Дістаємо з духовки і змащуємо кожної рол розтопленим вершковим маслом, потім посипаємо корицею. Відправляємо назад в духовку на 5 хвилин.
  • Подаємо в гарячому вигляді з ванільним морозивом або збитими вершками.
  • Приємного апетиту!