17 вересня 2015, 9:33

Напої

Іспанська сангрія (Sangria)

Скоро літо і часом температура буде зашкалювати. В таку погоду дуже добре освіжитися холодним напоєм. Звичайно, у Росії найчастіше у спеку п’ють квас або пиво. А я пропоную вам зробити дуже освіжаючий легке вино: іспанську сангрію.

Сангрія — дуже популярний літній вино в Іспанії. Рецептів її приготування існує безліч. Її можна зробити менш міцною або, навпаки, міцніше, додавши будь-який міцний напій. Також можна змінювати набір додають в напій фруктів.

Я наведу один з рецептів приготування сангрії, прийнятий в іспанських сім’ях. Це вино не має нічого спільного з тим, що подають у барах туристам :).

Інгредієнти для приготування сангрії:

  • 1 пляшка недорогого червоного столового вина
  • 1-2 апельсина, лимон та інші фрукти і (або) ягоди: будь-які, які є
  • цукровий пісок — за смаком (тут складно назвати навіть приблизні цифри, все залежить від Вашого смаку, але сангрія зазвичай буває не дуже солодким)
  • 1 – 2 палички кориці,
  • 30 – 50 мл бренді або коньяку, якщо хочете отримати більш міцний напій

Приготування сангрії:

  • Наріжте часточками апельсини і лимон разом із шкіркою. Помістіть їх в великий глек і трохи розімніть ложкою, щоб пустили сік.
  • Всипте цукровий пісок. Інколи додають також свіжовичавлений апельсиновий сік.
  • Інші фрукти поріжте кубиками, ягоди можна не різати (але якщо дуже велика полуниця, то краще теж порізати). Висипте їх в глечик. Покладіть корицю.
  • Залийте вміст глечика вином. На цьому етапі, якщо хочете, додайте коньяк або бренді (або інший міцний алкогольний напій).
  • Все добре перемішайте до розчинення цукру. Поставте глечик в холодильник години на два (можна і більше).
  • Подавайте сангрію дуже холодною в керамічному або прозорому скляному глечику (можна в тому самому, в якому її готували). Додайте кубики льоду в глечик і подайте ложку з довгою ручкою, щоб притримувати шматочки фруктів.
  • Приємного відпочинку з освіжаючої сангрією!

    Завантаження…