17 травня 2016, 1:12

Другі страви

Качині грудки з вишнею

Від такої вечері будуть всі в захваті! Ніжне м’ясо чудово поєднується з соусом, вишнями і спеціями.

Інгредієнти для приготування качиних грудок:

  • 200 г вишень
  • 1 ч. л. меду
  • 1 ст. л. соєвого соусу
  • 1 щіпка меленого кардамону
  • 1 щіпка меленої кориці
  • 1 щіпка меленого імбиру
  • Сіль, перець за смаком
  • ½ Ч. л. чебрецю
  • 3 шт. качиної грудки

Спосіб приготування качиних грудок:

  • Спочатку потрібно качині грудки вимити, обсушити паперовим рушником.
  • Зробити на грудках надрізи, натерти сіллю, перцем і чебрецем.
  • Викласти у форму і поставити в розігріту до 1800 С духовку на 20 хвилин.
  • Видалити кісточки з вишень.
  • Третю частину вишні розім’яти виделкою, решту відкласти.
  • Додати мед, соєвий соус, кардамон, корицю та імбир, добре перемішати.
  • Полити приготованим соусом качині грудки і готувати ще 15 хвилин.
  • Через 15 хвилин полити грудки соком, що виділився і готувати, поки не підрум’яняться (близько 10 хвилин).
  • Подати до столу з вишнею.
  • Приємного апетиту!