27 жовтня 2018, 11:36

Другі страви Вечеря

Кальмари в часниковому соусі з локшиною

Необхідні інгредієнти:

Вода
Імбир
Кальмари
Кінза
Крохмаль
Лапша
Цибуля зелена
Олія для фритюру
Олія кунжутна
Олія рослинна
Морква
Борошно
Перець болгарський
Перець чилі
Розпушувач
Цукор
Соус соєвий
Соус чилі солодкий
Оцет рисовий
Квасоля стручкова
Херес
Часник

Спосіб приготування:

Наріжте солодкий перець і моркву невеликими шматочками. Очистіть і наріжте дрібним кубиком імбир. Подрібніть перець чилі.

Опустіть неочищений часник в сотейник з киплячою водою. Варіть 1,5 хвилини. Викладіть в миску з холодною водою. Очистіть. Наріжте пластинками.

Залийте кальмарів киплячою водою. Перекладіть в іншу миску. Очистіть кальмарів. Наріжте пластинами.

Очистіть стручкову квасолю і розріжте під кутом на три частини. Замаринуйте кальмарів в соєвому соусі. Відваріть локшину в солоній киплячій воді. Відкиньте на друшляк.

Зробіть тісто для панірування кальмарів. Змішайте борошно, крохмаль і розпушувач. Додати кунжутне масло і воду. Перемішайте. Кальмарів посипте крохмалем.

Обсмажте кальмарів в олії невеликими партіями. Занурюйте скибочки в тісто, а потім у фритюр. Приготуйте до хрусткої скоринки. Викладіть шматочки кальмарів на серветку для видалення зайвого жиру.

Приготуйте соус. Обсмажте в сковороді вок на рослинному маслі імбир, часник і перець чилі. Додайте цукор. Перемішайте.

Додайте в вок нарізані моркву, солодкий перець і стручкову квасолю. Влийте херес, соєвий соус, соус солодкий чилі, рисовий оцет і кунжутне масло. Перемішайте. Соус готовий.

Покладіть локшину в центр тарілки. Викладіть овочі по колу. Кальмарів викладіть на локшину. Посипте нарізаною кінзою і зеленою цибулею.

Кальмари в часниковому соусі з локшиною готові. Приємного апетиту!

Джерело

Завантаження…