28 вересня 2017, 11:53

Другі страви

Капустяна запіканка

Капустяна запіканка з кольорової капусти виходить дуже ніжною. Вона подобається всім без винятку, навіть тим, хто не любить капусту.

Інгредієнти для приготування капустяної запіканки:

  • 0,5 кг цвітної капусти
  • 120 г твердого сиру
  • 150 г шинки
  • 1 цибуля
  • Кріп
  • 4 яйця
  • 300 мл молока
  • 2 зубчики часнику
  • Соняшникова олія
  • Сіль

Спосіб приготування капустяної запіканки:

  • Цвітну капусту необхідно вимити в теплій воді, потім розділити на суцвіття і швидко відварити в киплячій підсоленій воді протягом 3-4 хвилин.
  • Цибулю дрібно нарізаємо. Шинку нарізаємо кубиками.
  • Обсмажуємо на рослинному маслі цибулю до золотистого кольору, додаємо до цибулі шинку і смажимо ще 1 хвилину.
  • Далі приступаємо до приготування заливки. Для цього, яйця збиваємо, додаємо до них молоко, пропущений через прес часник.
  • Додаємо трохи солі і ще трохи збиваємо. Потім сир натираємо на крупній тертці.
  • Заздалегідь відварену цвітну капусту потрібно розкласти по формі для випікання, зверху посипати цибулею, шинкою і подрібненим кропом.
  • Заливаємо капусту яєчної заливкою і посипаємо натертим на терці сиром.
  • Відправляємо форму з кольоровою капустою в розігріту до 190 градусів духовку на 25-30 хвилин.
  • Готової запіканці даємо час охолонути, а потім розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу.
  • Приємного апетиту!

    Завантаження…