30 серпня 2018, 10:24

Випічка

Капустяний пиріг з м’ясним фаршем

Пиріг з капустою і м’ясним фаршем за смаком нагадує голубці, але його приготування займає набагато менше часу. Цільні листя перекладаються з м’ясною начинкою — виходить дуже соковито і ніжно, на відміну від випічки з тертої капустою. Заправляється таку страву сметаною або йогуртом. Для більш гострого смаку додайте заправку дрібно порубаний зубчик часнику. Овочевий бульйон, зазначений у рецепті, можете замінити кип’яченою водою або м’ясним відваром. Дуже смачна страва!

Як зробити голубці швидко

Інгредієнти

  • Капуста білоголова 1 шт.
  • Свинячий фарш 600 г
  • Помідор 300 г
  • Овочевий бульйон 200 мл
  • Рис 50 г
  • Цибуля 1 шт.
  • Селера 1 ст. л.
  • Часник 2 зуб.
  • Зелень за смаком
  • Кмин за смаком
  • Чорний перець (мелений) – по смаку
  • Сіль за смаком

Приготування

  • Помідори Обдайте окропом, зніміть з них шкірку, дрібно наріжте. Наріжте Кубиками цибулю, зелень селери. Часник пропустіть через прес.
  • Змішайте фарш з промитим рисом, додайте спеції, овочі, влийте 100 мл бульйону і посоліть. Добре перемішайте і відправте в холодильник на 20-30 хвилин.
  • В цей час качан капусти розберіть на листя, відваріть їх у підсоленій воді до м’якості, зріжте тверді прожилки.
  • Роз’ємну форму застеліть спочатку фольгою, потім пекарської папером, сформуйте бортики.
  • Застеліть форму, включаючи ботики, половиною листя, викладіть на них половину фаршу. Повторіть шари, останній повинен бути капустяний.
  • Кожен шар фаршу поливайте рештою бульйоном.
  • Накрийте пиріг фольгою і відправте в духовку, розігріту до температури 190 градусів, на 50 хвилин.
  • Дістаньте пиріг, посипте тертим сиром і печіть ще 10 хвилин. Після прикрасьте зеленню і подавайте гарячим.
  • Джерело