3 квітня 2016, 6:42

Другі страви

Картопляна запіканка з фаршем

У цьому рецепті ми розповімо, як приготувати страву 2 в 1 — картопляну запіканку з фаршем.
Рецепт неймовірно простий у технології приготування не займає багато часу. Картопляна запіканка виходить дуже ситним, смачною і ароматною.

Інгредієнти для приготування картопляної запіканки з фаршем:

  • 1,5 кг картоплі
  • 500 г будь-якого фаршу
  • 150 г сиру
  • 2 цибулини
  • 1 лавровий лист
  • 4 ст. л. сметани
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • 1 ч. л. вершкового масла
  • Перець, сіль

Спосіб приготування картопляної запіканки з фаршем:

  • Спочатку очищаємо картоплю і ставимо варитися в підсоленій воді, додавши лавровий лист.
  • Поки картопля вариться, цибулю дрібно нарізати, обсмажити до прозорості в сковороді з маслом, покласти фарш, підсолити і поперчити і смажити до готовності.
  • Потім прибираємо з каструлі лавровий лист, зливаємо відвар, але не викидаємо.
  • Товчемо картоплю і потім, якщо треба, додаємо трохи картопляного відвару, якщо маса надто густа.
  • Після цього змащуємо вершковим маслом форму для запікання, кладемо на дно шаром половину картоплі, зверху весь фарш з цибулею, рівномірно розподіляючи його по поверхні, після цього — інше пюре.
  • Далі обмазуємо зверху запіканку сметаною і посипаємо тертим сиром, запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці близько 30-40 хвилин до зарум’янювання.
  • Приємного апетиту!

    Завантаження…