18 листопада 2015, 10:13

Перші страви

Картопляний суп з квашеною капустою

Суп з квашеною капустою — традиційне і улюблене блюдо в російських сім’ях. Правда, я раніше не зустрічала рецепт цього супу з ягодами ялівцю. Може, просто тому, що ця рослина не дуже поширене у наших краях. Але вирішила залишити рецепт як є, а використовувати ялівець чи ні — це за Вашим бажанням і можливостям.

Час приготування картопляного супу: 25 хв

Калорійність: в одній порції 540 ккал

Інгредієнти на 4 порції картопляного супу:

  • 150 г сала з прожилками м’яса,
  • 750 г відвареної картоплі,
  • 2 цибулини,
  • 2 ст. ложки рослинної олії,
  • 800 г квашеної капусти,
  • 8 ягід ялівцю — за бажанням і можливостям,
  • 3 лаврових листа,
  • сіль,
  • цукровий пісок,
  • мелений чорний перець.

Приготування картопляного супу з квашеною капустою:

  • Картопля, зварена в мундирі, остудіть, очистіть від шкірки і наріжте дуже тонкими кружечками.
  • Наріжте сало дрібними кубиками.
  • Цибулю очистіть і дрібно наріжте.
  • Обсмажте в рослинному маслі кубики цибулі і сала. Вийнявши цибулю і сало з сковороди, перемішайте їх з квашеною капустою.
  • Картопля, капустяну суміш, ягоди ялівцю і лавровий лист викладіть у велику каструлю, залийте овочевим бульйоном і доведіть до кипіння.
  • Варіть на слабкому вогні 15 хв.
  • Посоліть, поперчіть і додайте цукор.
  • Відразу ж подайте на стіл, посипавши зеленню.
  • Сподіваюся, що Вам сподобається картопляний суп з квашеною капустою. Приємного апетиту!