19 вересня 2015, 4:38

Перші страви

Кефірна окрошка з куркою

Окрошка є одним з найдавніших страв, яку готували ще наші предки. Є багато рецептів цієї страви: його можна приготувати з м’ясом, ковбасою, овочами. Ну а ми розкриємо вам секрет, як готується смачна кефірна окрошка з куркою. Це блюдо можна робити як на кефірі, так і на воді і квасі.

Приготування цієї окрошки не займе у Вас багато часу.

Інгредієнти для приготування кефірної окрошки з куркою:

  • 500 мл кефіру
  • 150 г копченої курки
  • 4-5 редисок
  • 3 варених яйця
  • 2 огірка
  • 1 пучок зеленого цибулі
  • ½ Головки молодого часнику
  • 2-3 ст. л. лимонного соку
  • 1 ст. л. гірчиці
  • кінза, кріп, петрушка, сіль

Як готується кефірна окрошка з куркою:

  • Для початку ми миємо зелень і добре подрібнюємо разом з часником, потім додаємо трохи солі.
  • Далі відокремлюємо білки від жовтків, білки — подрібнюємо, а жовтки розтираємо з соком лимона і гірчицею.
  • Після цього дрібно нарізаємо курку.
  • Потім беремо огірок і редис, миємо й ріжемо кубиками.
  • Все це потрібно з’єднати і перемішати.
  • І нарешті викладаємо все в тарілки, заливаємо кефіром і можна подавати до столу.
  • Приємного апетиту!

    Завантаження…