23 листопада 2015, 4:16

Перші страви

Китайський суп Вонтон

У будь-якій пристойній китайському ресторані Вам можуть приготувати суп вонтон. Але спробувавши цей варіант, Ви ніколи не захочете повернутися до колишнього. Всередині наших ніжних вонтонів – фарш зі свинини або індички і спеції, а приготовані вони в ароматному бульйоні. Китайський суп вонтон — це дуже швидке і легке в приготуванні, але надзвичайно смачне і поживне блюдо.

Інгредієнти на 6-8 порцій супу:

Для супу:

  • 1 літр курячого бульйону
  • 2 склянки води
  • 2-3 тонких скибочки свіжого імбиру
  • 5-6 листя китайської капусти
  • Перець за смаком

Для вонтонів:

  • 220 грам свинячого фаршу (або фаршу з індички, в ньому менше жиру)
  • Дрібно порізану зелену цибулю
  • 1 їдальня ложка тертого свіжого імбиру
  • 1 маленький подрібнений зубчик часнику
  • 1 столова ложка плюс 1 чайна ложка соєвого соусу
  • 1 чайна ложка рисового оцту
  • 1/4 чайної ложки кунжутного масла
  • 1/4 чайної ложки солі
  • 1/8 чайної ложки перцю
  • 1 чайна ложка кукурудзяного крохмалю
  • 35-40 листів спеціального тесту для вонтонів (якщо не можете купити, рецепт тіста тут)

Як приготувати китайський суп вонтон:

  • У великій каструлі змішайте курячий бульйон, воду і скибочки імбиру. Накрийте каструлю кришкою і на низькому вогні доведіть до кипіння, потім вимкніть вогонь. Наріжте китайську капусту і поки залиште в стороні.
  • В окремій мисці з’єднайте свинину, цибулю, імбир і часник, додайте соєвий соус, оцет, кунжутне масло, сіль, перець і кукурудзяний крохмаль і ретельно перемішайте.
  • Вийміть тісто для вонтонів з упаковки і накрийте його вологим рушником, щоб не заветріться. Зліпіть Он-тони (див. нижче), викладіть їх на велику тарілку або деко, покрите вощеним папером і накрийте поліетиленовою плівкою.
  • Як зліпити Он-тони:

  • Посипте поверхню, на якій ви будете працювати, борошном. У середину кожного листка покладіть по чайній ложці фаршу.
  • Трохи змочіть водою всі краю аркуша і складіть їх разом, притискаючи пальцями, так, щоб вийшов трикутник. Стежте, щоб краї зліпилися міцно, а всередині не залишилося повітря.
  • Змочіть 2 куточка трикутника водою і зліпіть разом (у вас вийдуть майже ромбоподібні пельмені).
  • Приготування супу до готовності і подача:

  • Доведіть курячий бульйон до кипіння. Невеликими порціями викладайте в каструлю Он-тони і варіть на низькому вогні, поки м’ясо всередині не перестане бути рожевим (щоб перевірити, витягніть і надріжте 1 пельменів).
  • Додайте вогонь, додайте китайську капусту, закрийте каструлю кришкою і варіть ще 3 хвилини. Зніміть з вогню і додайте перець за смаком.
  • Викладіть в кожну супову тарілку по 5-6 Он-тонів і полийте їх гарячим бульйоном.
  • Приємного апетиту!