17 червня 2015 року, 9:10

Випічка

Класичний морквяний пиріг

Цей пиріг стане фірмовим у вашій скарбничці рецептів і не сумнівайтеся!

Інгредієнти для класичного морквяного пирога:

Тісто:

  • Терта на середній терці моркву – 3 склянки
  • Цукор – 2 склянки
  • Яйця – 4 штуки
  • Рафінована рослинна олія – 1,5 склянки
  • Сирок вершковий «Корівка» — 225 грам
  • Харчова сода – 2 ч. ложки
  • Сіль йодована – 1 чайна ложка
  • Кориця – 1 чайна ложка
  • Ванілін – 1 пакетик
  • Борошно – 2 склянки
  • Подрібнені горіхи – 1 стакан

Для вершкової глазурі:

  • Сир «Маскарпоне» — 250 грам
  • Масло вершкове (85% жирності) – 75 грам
  • Цукрова пудра – 100 грам
  • Ванільний цукор – 5 грам

Приготування класичного морквяного пирога:

  • У миску з морквою, додати цукор, яйця, рослинне масло і вершковий сир. Все ретельно перемішати до однорідної маси.
  • Потім всипати туди ж сіль, харчову соду і прянощі – ваніль і корицю. Знову добре перемішати.
  • В отримане тісто додати горіхи і необхідну кількість борошна.
  • Все гарненько вимісити і отримане тісто вилити у форму, попередньо змащену олією.
  • Духовку розігріти до 175 градусів. Випікати 50 хвилин. Перевірити готовність пирога можна за допомогою дерев’яної палички відомим способом.
  • Отже, поки печеться пиріг, готуємо глазур: дбайливо перемішати вершковий сир і масло, попередньо розм’якшене. Поступово, помішуючи, ввести ванільний цукор і цукрову пудру. У процесі додавання пудри збільшити обороти міксера, щоб глазур вийшла гладка і ніжна.
  • Приємного чаювання!